Liceenii gălăţeni care visează la cariere de ofiţeri în Marină, Aviaţie sau Medicină militară sunt aşteptaţi la academiile de profil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă un viitor loc de muncă „relativ" sigur, studenţii Academiilor militare au şi avantajul că părinţii lor nu trebuie să facă eforturi financiare adesea insuportabile în cazul altor facultăţi. Statul le asigură viitorilor ofiţeri, gratuit, cazare, masă şi haine.

Ministerul Apărării Naţionale organizează concurs de admitere pentru anul 2012 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" de la Sibiu, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă" de la Braşov, cu durata studiilor de trei ani, la Academia Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân" Constanţa - cu specializare în hidrografie şi echipamente navale (patru ani) şi la Institutul Medico-Militar Bucureşti, durata de studiu fiind de cinci ani (la Facultăţile de Medicina civilă se studiază şase ani).

Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi sunt: cetăţenia română, domiciliul stabil în ţară, comportament moral ireproşabil, să fie sau să nu fi fost urmăriţi penal şi obţinerea calificativului „apt medical" (vizita medicală este probă eliminatorie şi se face gratuit la Spitalul Militar Galaţi).

Admiterea la Academiile militare constă în două probe; prima, eliminatorie cuprinde două testări, psihologică şi sportivă, iar cea de a doua, un examen scris la discipline studiate în liceu (în funcţie de instituţia de învăţământ superior militar şi de profilul ales) .

Pe durata studiilor, studenţii facultăţilor militare au asigurate gratuit: hrana, echipamentul, cazarea, transportul, asistenţa medicală precum şi participarea la tabere de instruire.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul Informare -recrutare situat în Galaţi, pe strada Cerealelor la numărul 2 şi la numărul de telefon 0236/497.031.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite