ACCIDENT SPECTACULOS: o autobasculantă de 24 de tone a rămas suspendată deasupra unei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul şi persoanele aflate în clădirile de la baza pantei au avut noroc Foto: Marius Mototolea
Şoferul şi persoanele aflate în clădirile de la baza pantei au avut noroc Foto: Marius Mototolea

După ce autovehiculul a ieşit de pe şosea şi a început o cursă nebună pe povârnişul abrupt, şoferul a crezut că-şi trăieşte ultimele clipe. Ca printr-o minune însă, şi el şi persoanele aflate în clădirile de la baza pantei au avut zile.

Accidentul s-a pretrecut sâmbătă dimineaţă la intrarea în municipiul Galaţi, pe DN 2B, în zona sitului arheologic Tirighina.
Un autotren cu semiremorcă basculantă de 24 de tone, care cobora curba în pantă, în apropiere de benzile trasportoare ale ArcelorMittal, a derapat pe carosabilul umezit de ploaie şi a ieşit în afara acestuia luând-o la vale în râpa cu o înclinaţie de cel puţin 70 de grade.

În timp ce mastodontul se prăvălea spre două clădiri aflate la baza povârnişului, şoferul, Iulian Ciocrac, în vârstă de 42 de ani - după cum a declarat ulterior - a fost convins că trăieşte ultimele clipe ale vieţii sale.

Surprinzător însă, la un moment dat, în timpul acelei curse nebune, capul tractor al autotrenului a întâlnit un obstacol şi, ca prin minune, s-a oprit, dar a rămas într-un echilibru fragil.

Îngrozit, şoferul a deschis uşa cabinei şi s-a dat jos, fără să realizeze că astfel putea dezechilibra maşina şi căderea ar fi continuat.

  Şoferul era pur şi simplu îngrozit când s-a dat jos din cabină

accident2

„La sosirea echipajului SMURD, şoferul coborâse din cabină şi era în stare de şoc, cu tensiune 18. A refuzat să fie transportat la spital, motivând că vrea să rămână la locul accidentului", a declarat dr Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD Galaţi.

Potrivit variantei şoferului, autotrenul cu bena goală ar fi intrat în tangaj şi a derapat în timp ce, din sens invers, se apropia un autobuz cu pasageri la bord aşa încât, pentru a evita o nenorocire, a preferat să vireze dreapta şi să iasă în afara şoselei.

„Accidentul a avut loc la ora 5.45. Din primele cercetări, şoferul, care conducea autotrenul pe DN 2B, la intrarea în municipiul Galaţi, a intrat într-o curbă periculoasă la stânga fără să adapteze viteza la condiţiile de rulare cu carosabil umed şi a derapat ieşind în afara şoselei. Maşina s-a oprit la aproximativ opt metri de marginea acesteia. La baza râpei, se află un atelier şi o casă locuită. Pentru ca acestea să nu fie distruse de prăbuşirea peste ele a autovehiculului de mare tonaj, s-a procedat la ancorarea lui. La faţa locului sunt aşteptate o macara şi mai multe utilaje puternice pentru ridicarea autotrenului. Şoferul a fost testat şi nu era sub influenţa alcoolului", ne-a informat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

  Din fericire, cursa către casa locuită s-a întrerupt

accident

Faptul că autotrenul, aparţinând se pare firmei de construcţii Tancrad SA, nu s-a prăvălit peste casă şi că n-au existat victime poate fi considerat ieşit din comun având în vedere circumstanţele producerii accidentului. Fotografiile sunt elocvente.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite