Un muncitor a căzut de la etajul al doilea al unei clădiri în construcţie şi s-a zdrobit de caldarâm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare deosebit de gravă. Inspectorii de muncă au stabilit că victima accidentului de muncă nu purta centură de siguranţă.

UPDATE, ora 16.30: muncitorul accidentat a murit în secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, angajat al societăţii comerciale Rahaf SRL ai cărei patroni sunt turci, lucra la construcţia sediului firmei, situat vizavi de Restaurantul Neacşu.

„În timp ce se afla pe marginea clădirii, muncitorul, care nu era asigurat cu centură şi nici nu era protejat cu o balustradă, a alunecat şi a căzut de pe marginea de sus a clădirii, de la etajul al doilea, fiind rănit grav. A fost transportat la spital, dar starea lui este critică", ne-a informat Ionel Petrea şeful Inspectoratului Teritorial de muncă Galaţi.

La locul accidentului a sosit imediat un echipaj SMURD, coordonat de doctorul Angel Trifan, care a început manevrele de resuscitare ale victimei.

„Victima accidentului a fost diagnosticată cu politraumatism prin cădere de la înălţime. Are mai multe traumatisme la cap, la torace, fracturi ale coastelor cu hemopneumotorax („sânge în plămâni") , fractură de bazin, fractură de femur, fractură de coloană vertebrală, şoc hemoragic şi tensiune arterială foarte scăzută.

Starea pacientului este deosebit de gravă iar pronosticul este rezervat".

Inspectorii de muncă de la ITM au demarat o anchetă.

„Este prematur să mă pronunţ dar în mod cert muncitorul nu nu purta echipament de protecţie adecvat şi nu existau nici balustrade care ar fi putut împiedica accidentul. Urmează să finalizăm ancheta şi să stabilim măsurile stabilite de lege", a mai spus şeful ITM.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite