Tragedie pe o şosea din Galaţi. Un copil, grav rănit, a rămas fără mamă în urma unui accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Tatăl său, aflat la volanul unui autoturism Renault Clio, a încercat să cruţe viaţa unui câine şi, drept urmare, maşina sa a intrat într-un stâlp. Soţia lui a murit pe loc, iar fiul său se zbate între viaţă şi moarte.

Accidentul s-a produs pe raza comunei gălăţene Măstăcani în jurul orei 14.30. O familie, compusă din soţ (aflat la volan), soţia sa, copilul acestora şi un vârstnic, călătoreau la bordul unui autoturism Renault Clio dinspre Vlădeşti spre Galaţi. La un moment dat şoferul în vârstă de 33 de ani a fost surprins de apariţia pe şosea a unui câine pe care a încercat să-l evite, dar a pierdut controlul volanului şi maşina s-a lovit de un stâlp după care a ricoşat şi s-a răsturnat într-un şanţ.

În urma impactului violent, femeia în vârstă de 34 de ani, aflată pe locul din dreapta şoferului, a murit pe loc. Copilul de patru ani a fost rănit grav la cap şi, la sosirea echipajului, SMURD, era în comă. Vârstnicul de 77 de ani, şi el cu multiple traumatisme, a fost eliberat dintre fiarele contorsionate ale maşinii cu ajutorul echipajului de la Descarcerare.

„Starea victimelor accidentului este gravă. Copilul a fost intubat şi s-au luat toate măsurile pentru ca acesta să ajungă în viaţă la Spitalul Clinic de Urgenţă. Conducătorul auto prezintă un traumatism cranian din cauza căruia era uşor confuz. Starea răniţilor urmează a fi evaluată, vor fi spuşi investigaţiilor şi se vor lua toate măsurile penstru salvarea lor", ne-a declarat dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Poliţia rutieră a demarat o anchetă.

„Accidentul s-a produs în apropiere de Măstăcani. Din declaraţiile martorilor, traiectoria maşinii s-a modificat brusc în momentul în care pe şosea a pătruns un câine pe care conducâtorul auto a încercat să-l evite, după care maşina a lovit un stâlp şi apoi s-a răsturnat", ne-a confirmat Aurelian Ropotan, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite