Un biciclist a fost spulberat de o maşină şi a murit pe loc în faţa Jandarmeriei Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În accident au fost implicate două autoturisme. Şoferul autovehiculului, care a lovit biciclistul proiectându-l într-un gard metalic şi apoi a îndoit un stâlp, a refuzat să sufle în aparatul Etilotest

Din primele informaţii obţinute în special de la martori, vineri dimineaţă în jurul orei 10.30, pe DN 26, nu departe de METRO, un biciclist a fost spulberat de şoferul unui autoturism marca AUDI.

În accident a mai fost implicat un automobil, Renault Clio, al cărui conducător auto circula regulamentar pe banda I a şeselei (în sensul de mers spre METRO), la fel ca şi biciclistul.

Poliţiştii de la Criminalistică căutând probe pe autoturismul Renault

image

„La un moment dat, cel cu maşina Renault a semnalizat că vrea să se înscrie pe banda a II-a pentru a vira la stânga şi, prudent, a aşteptat să nu mai vină alte maşini. În spatele lui, era cel cu Audi, care venea tare şi n-a mai avut răbdare să aştepte aşa că a depăşit Renault-ul prin dreapta. L-a luat în plin pe biciclist şi cred că surprins, a intrat în Renault-ul care a fost aruncat într-un pom de pe marginea drumului şi a ajuns la 50 de metri de locul în care a încercat să vireze la stânga. Autoturismul Audi s-a oprit într-un stâlp pe care l-a îndoit", ne-a declarat Vasile Arion, unul dintre martorii tragediei.

Bărbatul care se deplasa cu bicicleta a murit pe loc, iar cei doi şoferi implicaţi în accident au scăpat cu traumatisme minore.

La faţa locului, a ajuns imediat un echipaj SMURD.

„Biciclistul, neidentificat, a fost proiectat cu violenţă în gardul metalic al Jandarmeriei. Medicul de pe ambulanţa SMURD, dr Amalia Morcov, a constatat că bărbatul de aproximativ 55-60 de ani a suferit un traumatism cranian grav cu pierdere de materie cerebrală prin urechea stângă şi se pare că avea şi fractură de coloană cervicală. Echipajul nu a mai putut face altceva decât să constate decesul", ne-a declarat dr Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD Galaţi.

Bicicleta şi cadavrul victimei

image

Ambii şoferi au fost puşi să sufle în apartatul Etilotest şi, dacă rezultatul celui care a condus automobilul Renault s-a încadrat în limitele legale, la al doilea conducător, verificarea a eşuat de trei ori. În consecinţă acesta a fost condus de poliţişti la Laboratorul de Medicină Legală pentru stabilirea alcoolemiei.

Vom reveni cu informaţii de la Poliţia Rutieră, care a demarat o anchetă în acest caz.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite