BILANŢ TRAGIC: Doi morţi şi patru răniţi, toţi tineri, în urma ciocnirii frontale a două autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Epava autoturismului Ford Mondeo, în care şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi, a fost dusă la Poliţia Rutieră, pentru expertizare Foto Marius M.
Epava autoturismului Ford Mondeo, în care şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi, a fost dusă la Poliţia Rutieră, pentru expertizare Foto Marius M.

Potrivit anchetatorilor, accidentul a fost provocat de un şofer care conducea un autoturism cu volanul în partea dreaptă. Neavând suficientă vizibilitate, conducătorul auto a încercat depăşirea unui camion şi a intrat pe contrasens tamponând frontal un automobil care circula regulamentar.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiaza la intrarea în comuna gălăţeană Şendreni, pe DN 25 Galaţi-Tecuci.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, şoferul unui autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Anglia, a încercat să depăşească un autocamion TIR.

Întrucât la maşinile din Marea Britanie volanul este pe partea dreaptă, pentru a vedea dacă se poate angaja în depăşire, conducătorul auto a fost nevoit să depăşească marcajul şi practic a intrat pe contrasens tamponând violent un alt autoturism, tot marca Ford, care circula regulamentar.

În urma impactului, şoferul maşinii care circula regulamentar şi însoţitorul acestuia şi-au pierdut viaţa. Unul dintre ei a murit pe loc, iar celălalt, aflat pe locul din dreapta, în timp ce echipajul de la Descarcerare încerca să-l elibereze din ghemul de fiare contorsionate în care s-a transformat autovehiculul.

Chiar dacă au scăpat cu viaţă, cei patru tineri, inclusiv şoferul, aflaţi în automobilul înmatriculat în Anglia, au fost răniţi grav, în prezent fiind internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi.

„Cei patru tineri, trei bărbaţi cu vârste între 22 şi 30 de ani şi o fată de 16 ani, au suferit multiple traumatisme şi leziuni, inclusiv interne. Unul dintre tineri prezenta, printre altele, ruptură de splină. La momentul preluării răniţilor, starea fetei era mai puţin gravă decât a însoţitorilor săi însă evident că o apreciere în această privinţă poate fi obiectivă numai după efectuarea explorărilor paraclinice (radiografii, tomografie computerizată etc.)", a precizat dr Mihai Polinchi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Poliţiştii de la Rutieră continuă cercetările în cazul acestui accident cu urmări deosebit de grave. Conducătorului auto a cărui maşină a intrat pe contrasens i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite