A rupt un stâlp de iluminat şi a accidentat grav un adolescent care se afla pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primele cercetări rezultă că un şofer imprudent, care gonea pe Faleză, a depăşit pe contrasens şi apoi, pierzând controlul maşinii, a provocat accidentul soldat cu răniţi şi pagube însemnate.

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost accidentat pe Faleza superioară de un şofer imprudent.

Conducătorul auto, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen Golf, circula - potrivit martorilor - cu viteză foarte mare pe sensul de mers dinspre Elice, spre Trecere Bac.

Grăbindu-se să ajungă la o întâlnire, în dreptul parcului de joacă de la Viva, a depăşit neregulamentar un alt autoturism intrând pe contrasens după care, încercând să revină pe sensul său de deplasare, a pierdut controlul maşinii şi a intrat într-un stălp de iluminat de pe marginea drumului.

  Maşina "şifonată" era împrumutată.

image

Impactul a fost năpraznic astfel că stâlpul - pe care se afla şi semnul de ciculaţie cu limita de viteză - a fost rupt.

Lângă acest stâlp se afla adolescentul care a fost lovit şi aruncat la aproximativ 10 metri.

„Şoferul a efectuat o depaşire neregulamentară după care a pierdut controlul autovehicolului şi a intrat în coliziune cu stălpul accidentând un adolescent în vârstă de 15 ani. Acesta îşi rezemase bicicleta de stâlp şi vorbea la telefon în momentul impactului. Şoferul a fost testat cu alcoolscopul şi s-a constatat că nu era sub influenţa alcoolului. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor accidentului. Şoferului i-a fost întocmit dosar penal", ne-a declarat subinspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Şi şoferul a fost rănit

„Adolescentul a suferit mai multe traumatisme. Astfel echipajul care i-a acordat primul ajutor a diagnosticat o fractură deschisă la oasele gambei stângi, un traumatism cranian cu o plagă contuză şi o plagă (rană n.red.) tăiată în partea dreaptă a abdomenului. Oricum investigaţiile la care este supus în prezent vor arăta dacă mai sunt şi alte leziuni interne. Oricum, în momentul preluării era conştient şi cooperant", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

  Plimbarea cu bicicleta s-a transformat brusc în coşmar

image

Potrivit aceleiaşi surse, şoferul în vârstă de 33 de ani, care a provocat accidentul a fost şi el rănit uşor. A scăpat cu câteva julituri şi martorii spun că era şocat după cele întâmplate.

Avea şi de ce, nu numai pentru că a provocat un accident atât de grav, ci şi pentru că maşina distrusă nu-i aparţine. Stâlpul rupt va fi plătit de firma la care este încheiat RCA-ul maşinii. Dacă are, dacă nu...

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite