UPDATE Accident rutier grav: şoferul unei ambulanţe, pacientul transportat şi o asistentă medicală au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul ambulanţei a fost scos cu dificultate dintre fiarele caroseriei între care care a fost pur şi simplu strivit
Şoferul ambulanţei a fost scos cu dificultate dintre fiarele caroseriei între care care a fost pur şi simplu strivit

Conform primelor rezultate ale anchetei poliţiştilor rutieri, ambulanţierul a încercat să facă o depăşire riscantă, în urma căreia salvarea a acroşat un microbuz şi apoi s-a ciocnit frontal cu un camion TIR încărcat cu fier vechi.

O ambulanţă care transporta un pacient la Spitalul Municipal din Tecuci s-a tamponat violent de un camion TIR care transporta fier vechi. Accidentul s-a produs în jurul orei 12.20 în apropierea primăriei din comuna gălăţeană Barcea.

Din primele informaţii, oferite de martori, se pare că şoferul ambulanţei ar fi încercat să facă o depăşire. Conducătorul auto aflat la volanul camionului a declarat că a văzut ambulanţa îndreptându-se spre maşina sa şi că a încercat să evite impactul, însă exista riscul să lovească pietonii aflaţi pe marginea drumului.

În urma tamponării, ambulanţierul şi un pacient vârstnic au murit pe loc iar asistenta medicală aflată în spate cu bolnavul a fost grav rănită.

UPDATE, ora 1620

Eforturile medicilor s-au dovedit zadarnice. Asistenta medicală n-a putut fi resuscitată şi a fost declarat decesul acesteia.

UPDATE, ora 16.05

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi fac tot ce le stă în putinţă în incercarea de a salva viaţa asistentei medicale.

"Starea pacientei este deosebit de gravă. Este în continuare în stop cardio-respirator şi continuăm procedurile de resuscitare", ne-a informat dr Angel Trifan, medic coordonator al UPU-SMURD Galaţi.

UPDATE ora 14.40 

Doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi (SJA) a confirmat faptul că accidentul s-a produs ca urmare a grabei ambulanţierului.

"Îmi este greu să înţeleg cum a fost posibil având în vedere că şoferul ambulanţei avea peste 20 de ani vechime. Era un ambulanţier experimentat. S-a angajat în depăşire, dar n-a avut suficient timp să revină pe sensul său de mers. Ambulanţa s-a lovit aproape frontal de camionul cu remorcă, încărcat cu fier vechi. Practic impactul a avut loc în dreptul ambulanţierului. Cei de la Descarcerare au lucrat mai bine de 30 de minute ca să-l scoată. Asistenta medicală, şi ea cu multă vechime şi experienţă, a fost grav rănită.", ne-a declarat dr Polinschi. 

  Tragicul accident s-a produs în apropierea Primăriei din Barcea

image

Ambulanţierul avea 47 de ani, iar asistenta medicală 48. Ambii lucrau la substaţia din comuna Iveşti.

"Preluaseră un pacient în vârstă de 82 de ani, din localitatea Buceşti, cu Boala Alzheimer, care se automutilase tăindu-şi o ureche şi îl transportau la Spitalul Municipal din Tecuci", a mai precizat directorul SJA Galaţi.

Conform anchetei demarate de poliţiştii rutieri, în accident a fost implicat şi un microbuz.

"Accidentul s-a produs pe DN 25, în apropiere de intersecţia cu DJ 252. Şoferul ambulanţei a intrat în depăşirea unui camion în faţa căruia circula regulamentar un alt autovehicol pe care l-a acroşat încercând să revină pe banda sa şi apoi a intrat în coliziune cu un autotren (TIR) încărcat cu fier vechi", ne-a informat Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Acest accident ar trebui considerat drept una dintre rconsecinţele dramatice ale deficitului de personal. Practic,  la Ambulanţă se lucrează cu mai puţin de jumătate din personalul necesar. Prost plătiţi pentru a-şi pune viaţa în pericol, prea puţinii medici, asistenţi medicali şi ambulanţieri, care n-au plecat să lucreze în străinătate, plătesc scump ponoasele incompetenţei miniştrilor Sănătăţii, care au avut un singur obiectiv: REDUCERE. Volumul de muncă de la Ambulanţă este epuizant şi ca atare, iată, se pot produce asemenea tragedii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite