A tamponat o altă maşină, a demolat o troiţă şi apoi s-a răsturnat cu microbuzul pe care îl conducea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este isprava unui şofer profesionist care s-a urcat la volan, deşi băuse şi avea o alcoolemie substanţial mai mare decât cea acceptată de lege. În plus, martorii accidentului spun că circula cu viteză mare.

Aflat la volanul unui microbuz Renault Master, un şofer în vârstă de 33 de ani a tamponat o altă autoutilitară, apoi aproape că a demolat o construcţie care adăposteşte o troiţă de pe marginea şoselei spre Tecuci, în zona Tirighina, şi a provocat răsturnarea maşinii.

„Oprisem pe banda a doua, semnalizam stânga şi aşteptam să treacă maşinile din sens opus ca să intru într-o curte. Pe prima bandă, pe lângă mine treceau in coloană mai multe maşini care mă ocoleau. Cel cu microbuzul a venit cu viteză pe banda a doua şi când a ajuns în spatele meu, mi-a lovit maşina, a încercat să mă evite şi a intrat în troiţă după care s-a răsturnat", a explicat Ion Nechita (58 de ani), şoferul celuilalt autovehicol implicat în accident.

Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Şoferul microbuzului a reuşit să scape fără nicio zgârietură, deşi caroseria maşinii a fost „şifonată" binişor în urma impactului, însă n-a scăpat de aparatul Etilotest care l-a dat de gol că băuse şi totuşi s-a urcat la volan.

"Din primele cercetări a rezultat că accidentul a avut loc pe fondul neatenţiei şi al consumului de alcool. La testarea etilotest a rezultat că şoferul microbuzului avea o alcoolemie de 1,03 g/litru, în aerul expirat. Din acest motiv a fost condus la Spitalul Judeţean pentru determinarea alcoolemiei în sânge", a informat subinspector Iulian Matei din cadrul Poliţiei Rutiere.

Conducătorul auto al microbuzului va fi cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. În plus, acesta va trebui să achite şi contravaloarea reparaţiilor pentru ambele maşini şi troiţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite