„Săptămâna educaţia altfel”, un mod inedit de explorare a preocupărilor şi înclinaţiilor încă nedescoperite ale elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul manifestării
Afişul manifestării

Manifestarea, iniţiată de Ministerul Educaţiei va fi găzduită de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, instituţia având pregătit un program extrem de interesant de activităţi cu caracter ştiinţific. Un rol important în cadrul acestuia îl va avea Observatorul Astronomic.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va participa, în calitate de gazdă, în perioada 2 - 6 aprilie 2012, la manifestarea intitulată „Săptămâna educaţia altfel". Acesta este un program educaţional iniţiat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, care are ca scop implicarea tuturor copiilor preșcolari, a elevilor şi a cadrelor didactice în activități menite să pună în valoare talentele și capacităţile lor de cunoaştere în diverse domenii.

Secţia Observator Astronomic - Planetariu din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza cu această ocazie o serie de activităţi specifice prin intermediul cărora participanţii vor fi familiarizaţi cu acest domeniul fascinant al ştiinţei: vizionarea de spectacole în Planetariu, vizitarea Observatorului astronomic, observaţii solare în H-alfa şi în lumină vizibilă pe terasa de observaţii astronomice, prezentarea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de primăvară, video-astronomie - Transmisia de imagini cu Luna pe un monitor din Observatorul astronomic, observaţii ale Lunii şi planetelor Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, observarea principalelor stele şi obiecte deep-sky vizibile în această perioadă.

„Trebuie specificat faptul că activităţile de zi la Observatorul Astronomic se vor desfăşura în intervalul 09.00 - 16.00, iar cele de noapte în intervalul 19.00 - 22.00, de pe 2 până pe 6 aprilie 2012. Responsabili pentru activităţile de la Observatorul astronomic sunt muzeografii Ovidiu Tercu, Cătălin Buluc şi Cantoneanu Iuliana", ne-a precizat Florin Matei, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal.

Tot în cadrul „Săptămânii educaţia altfel", Secţia Muzeu din cadrul Complexului de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza o conferinţă ştiinţifică, cu tema

„Modernitatea dinozaurilor", susţinută de conf. univ. dr. Ion Cojocaru de la Universitatea „Al I. Cuza Iasi" - Facultatea de Biologie.

Conferinţa va avea loc în data de 6 aprilie 2012, ora 11.00, în sala Auditorium a Complexului. Celor prezenţi le vor fi prezentate, într-un mod interactiv, informaţii despre descoperirea dinozaurilor, diversitatea şi evoluţia acestei specii dispărute, trăsături ale dezvoltării, mituri şi curiozităţi despre dinozauri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite