Deputatul Mihail Boldea, arestat preventiv, a cerut în scris să participe la scrutinul de duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Boldea, la DIICOT Galaţi Foto: arhivă
Mihail Boldea, la DIICOT Galaţi Foto: arhivă

750 de deţinuţi de la Penitenciarul Galaţi, care nu şi-au pierdut drepturile electorale (alături de alte drepturi civile), prin sentinţe definitive, pot să voteze pentru sau împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

La referendumul pentru demiterea preşedintelui României vor putea participa şi 750 de deţinuţi, care îşi ispăşesc pedeapsa la Penitenciarul Galaţi, cu condiţia de a solicita exercitarea acestui drept.

„Cererile trebuie adresate preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere. Persoanele custodiate vor putea vota, începând cu ora 8.00, în incinta Penitenciarului Galaţi unde a fost amenajat un spaţiu corespunzător amplasării urnei speciale şi a cabinelor de vot, unitatea penitenciară aflându-se în raza teritorială a Biroului Electoral al Secţiei de Votare nr. 38, cu sediul la Grupul Şcolar "Elena Doamna", precum şi a Biroului Electoral al Secţiei de Votare nr.37, cu sediul la Grupul Şcolar Industrial "Traian" Galaţi", a precizat comisar Safta Trincu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

De asemenea, au dreptul să voteze şi persoanele aflate în Centrul de Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Printre acestea se numără şi deputatul Mihai Boldea, care şi-a exprimat oficial dorinţa de a lua parte la scrutinul de duminică.


„Mihail Boldea a depus o cerere prin care solicită să i se asigure condiţiile necesare pentru a lua parte la referendumul de duminică", a declarat comisar Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt de la IPJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite