„RABLA 2012” Gălăţenii pot preda maşinile vechi doar la şase firme de colectare autorizate. Aflaţi care sunt acestea şi cum se procedează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 300.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani au fost scoase din circulaţie în ultimii doi ani.
Peste 300.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani au fost scoase din circulaţie în ultimii doi ani.

Valoarea voucherului rămâne tot de 3.800 de lei chiar dacă euro s-a devalorizat, iar preţul maşinilor noi, pentru a căror achiziţionare se acordă prima de casare, este exprimat în această valută.

Guvernul a decis să nu majoreze valoarea primei de casare pentru maşinile mai vechi de 10 ani, acordată prin programul "Rabla".

Aşadar, şi în 2012, aceasta va rămâne de 3.800 lei, iar bugetul total alocat va fi de doar 114 milioane lei, cu mult sub cel din 2011, care a fost de 456 de milioane lei.

O persoană nu poate beneficia de mai mult de trei vouchere chiar dacă are posibilitatea să predea la centrele de colectare autorizate mai multe autovehicule vechi

În ciuda austerităţii care loveşte şi Programul Rabla, Executivul speră să scoată din circulaţie 30.000 autovehicule uzate.

Ministrul Mediului laszlo Borbely n-a exclus totuşi posibilitatea ca bugetul pentru „Rabla" să fie suplimentat "în funcţie de evoluţia pieţei auto".

Noua etapă a programului este programată să înceapă la finele acestei luni.

La nivel naţional, anul trecut, au fost scoase din uz 116.641 de maşini vechi (în condiţiile în care ţinta pe care şi-o propusese Guvernul a fost de 120.000 de „rable") şi s-au vândut 39.500 de vehicule noi.

În judeţul Galaţi, au fost casate 9.800 de maşini vechi.

Unde puteţi preda maşinile vechi

Pentru acest an, la Galaţi, au fost autorizaţi şase agenţi economici pentru „activitatea de colectare şi tratare a autovehiculelor scoase din uz". Anul trecut au fost patru.

Iată lista firmelor care vă pot oferi vouchere cu valoarea de 3.800 de lei în schimbul fiecărei maşini uzate predate pentru casare:

SC REMAT SA - cu sediul pe strada Calea Prutului la numărul 53, telefon 0236/460750;

SC ATLAS SA - cu sediul pe Şoseaua Smârdan, numărul 2, telefon 0236/448114;

SC TANGO Scraps Recycling Company SRL, situată pe strada Stelei, numărul 44, telefon 0336/401372;

SC IRICAD SRL, al cărei sediu se află pe Drumul de Centură, la numărul 16, telefon 0236/415039;

S.C GILDA SRL, cu sediul pe strada Oţelarilor numărul 14, telefon 0744162031;

SC REMAT SCHOLTZ FILIALA MOLDOVA SRL, situată pe strada Bazinul Nou numărul 83, telefon.0236449055, 0746021074

Etapele casării unui autovehicul

Pasul 1: Trebuie să va prezentaţi cu autovehiculul uzat la una dintre societăţile comerciale sus menţionate care vă va elibera tichetul valoric şi certificatul de distrugere a autovehiculului uzat.

Pentru dovedirea calităţii de proprietar a persoanei care predă autovehiculul uzat spre casare se vor solicita actul de identitate şi documentul care o atestă.

După caz, acesta poate fi certificatul de moştenitor (iar atunci când există mai mulţi moştenitori, este necesară o procură notarială prin care persoana care se prezintă cu autovehiculului uzat dovedeşte că este imputernicită să îl caseze pentru obţinerea tichetului valoric, radierea din circulaţie a autovehiculului uzat din evidenta circulatiei şi înscrierea la un producător validat pentru achizitionarea unui autovehicul nou); certificatul de căsătorie.

Este important să păstraţi plăcutele cu numerele de înmatriculare!

Pasul 2: Mergeţi la un birou notarial pentru a legaliza copii ale certificatelor de înmatriculare şi de distrugere a autovehiculului uzat.

Pasul 3: Vă veţi prezenta la Serviciul comunitar regim permise de conducere şi inmatriculare a vehiculelor undese eliberează certificatul de radiere din evidenţa circulatiei a autovehiculului uzat, care se obţine după predarea Certificatului de înmatriculare şi a Certificatului de distrugere a autovehiculului uzat, ambele în original.

Certificatul de radiere din evidenţa circulaţiei trebuie conţină menţiunea că autovehiculul uzat a fost casat/predat în vederea dezmembrării.

Documentele necesare pentru obţinerea certificatului de radiere sunt următoarele:

- Cerere de radiere tipizată (de la un birou de copiat acte);
- Cartea de identitate a vehiculului, dacă există;
- Fişa de înmatriculare, cu viza circumscripşţiei financiare;
- Certificatul de distrugere a autoturismului uzat, în original (obţinut de la agentul economic autorizat);
- trei exemplare, completate, ale Certificatului de radiere;
- actul de identitate al proprietarului /mostenitorului, in original si copie xerox;
- Certificatul de înmatriculare în original;
- placuţele cu numerele de înmatriculare.

Pasul 4 : Alegerea mărcii autovehiculului care urmează a fi cumpărat şi vizita la dealer care va acorda nota (documentul) de intrare în program. Valabilitatea acesteia nu poate depaşi data-limită de utilizare a tichetului valoric.

Voucherul are aceeaşi valoare ca şi anul trecut

Voucher

Tichetul valoric (în original) se poate vinde unei alte persoane numai dacă este însoţit de:

- certificatul de înmatriculare a autovehiculului uzat, în copie legalizată;
- certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, în copie legalizată ;
- certificatul de radiere din evidenţa circulaţiei a autovehiculului uzat, în copie legalizată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite