RCA MAI IEFTINĂ! Iată cum puteţi afla dacă aveţi dreptul să încheiaţi asigurarea plătind mai puţin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accesul la baza de date a asiguratorilor a fost extins şi pentru clienţii acestora, care au acum posibilitatea să revendice acordarea de reduceri ale primelor de asigurare obligatorie, în baza sistemului bonus-malus,

La încheierea asigurării de răspundere civilă auto RCA, şoferii corecţi şi prudenţi, adică cei fără incidente rutiere, trebuie să beneficieze de anumite reduceri ale primelor de asigurare în baza sistemului bonus-malus.

Mulţi dintre ei nu ştiu că au acest drept, iar unii agenţi asigurare nu oferă această informaţie pentru că dacă clientul plăteşte mai mult şi comisionul agentului este mai mare.

În practică, s-a întâlnit frecvent şi o altă situaţie în care, tot pentru un comision mai mare, agenţii de asigurare au refuzat acordarea reducerii sub pretextul că n-au datele necesare pentru calcularea acesteia. Între aceste date, cel mai important este numărul incidentelor rutiere pentru care s-a făcut vinovat solicitantul asigurării, într-un anumit interval de timp.
Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a rezolvat această problemă.

Cu începere din 15 septembrie, persoanele care deţin poliţe de răspundere civilă auto (RCA) au acces on-line la informaţiile privind istoricul daunelor pe care le-au provocat accesând baza de date a CSA.

"Printr-o decizie recent adoptată, Consiliul CSA a simplificat modul de aplicare a sistemului bonus-malus facilitând accesul asiguraţilor la informaţiile privind istoricul daunelor proprii, înscris în baza de date CEDAM. Totodată a fost implementată o metodă prin care şi societăţile de asigurare au posibilitatea interogarii bazei de date CEDAM în vederea stabilirii istoricului de daunalitate pentru potenţialii asiguraţi prin utilizarea serviciului web aferent sistemului bonus-malus", informează CSA.

CSA întreţine şi administrează baza de date CEDAM. Instituţia nu are dreptul de a modifica aceste date care provin de la societăţile de asigurare, posesorii de drept ai acestor informatii. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, încărcarea şi modificarea politelor RCA revine exclusiv societăţilor de asigurare.

Click aici pentru a afla dacă aveţi dreptul la poliţă RCA mai ieftină

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite