Primarul vrea să negocieze cu ArcelorMittal Galaţi cedarea pompelor de la Priza Dunării care alimentează Uzina de Apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Priza Dunării, în timpul costisitoarelor operaţiuni de înlăturare a gheţii din dreptul sorburilor Foto: Cosmin Costache
Priza Dunării, în timpul costisitoarelor operaţiuni de înlăturare a gheţii din dreptul sorburilor Foto: Cosmin Costache

Dumitru Nicolae susţine că reprezentanţii combinatului ar fi acord să le vândă, împreună cu conducta de aducţiune, la preţ de inventar, dar că, din punctul său de vedere, ar fi normal să le obţină gratuit

Primarul Dumitru Nicolae a afirmat recent că a primit de la ArcelorMittal Galaţi o adresă prin care conducerea combinatului îşi manifestă disponibilitatea de a vinde Primăriei două pompe de la Priza Dunării împreună cu conducta de aducţiune, care asigură alimentarea cu apă brută a Uzinei de Apă 2.

Respectiva ofertă ar fi fost făcută în contextul problemelor create în această iarnă de înfundarea cu gheaţă a sorburilor pompelor de la Priza Dunării, înfundare care a afectat asigurarea continuităţii furnizării apei potabile

Primarul mai susţine că ArcelorMittal a propus vânzarea celor două pompe şi a conductei la valoarea lor de inventar însă, în opinia sa, acestea ar trebui cedate municipalităţii.

"Când s-a vândut Combinatul, au fost date gratuit. Eu vreau să le luăm la fel, că aşa mi se pare corect. O să mă întâlnesc cu cei din Combinat ca să vedem cum putem ajunge la o înţelegere", a afirmat edilul.

Purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu ne-a declarat că nu a fost informat despre intenţia conducerii combinatului de a vinde cele două pompe şi că, strict din punctul său de vedere, este puţin probabil ca această tranzacţie să aibă loc.

„Este ca şi cum aţi propune vecinului să-i vindeţi robinetul de la baie, evident pentru a-l folosi după bunul său plac, şi să pastraţi doar robinetul de la bucătărie. Priza Dunării, care asigură apa necesară proceselor de producţie, este parte integrantă a instalaţiilor tehnologice din combinat", a opinat Dumitrescu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite