Gălăţenii au marcat „Ora Pământului” cu luminile aprinse şi cu indiferenţă faţă de fenomenul încălzirii globale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ocazia "Orei Pământului" gălăţenii n-au arătat că le pasă de încălzirea globală. Foto Ingalati.net
Cu ocazia "Orei Pământului" gălăţenii n-au arătat că le pasă de încălzirea globală. Foto Ingalati.net

Între orele 20.30 - 21.30, ferestrele apartamentelor „pământenilor" din Galaţi au rămas luminate „a giorno". Judecând după consumul de energie electrică înregistrat la Transelectrica, chiar uşor mai mare în timpul acţiunii Earth Hour, atitudinea a fost aceeaşi în toată ţara.

Cu toate că, aseară, în intervalul orar 20.30 - 21.30, ar fi trebuit întrerupt ilumininatul stradal şi fiecare gălăţean, laolaltă cu toţi locuitorii planetei noastre urma să dea curs îndemnului de a sta pe întuneric, preţ de o oră, pentru a arăta ca-i pasă de fenomenul încălzirii globale şi de riscul epuizării resurselor energetice ale planetei, nu s-a întâmplat astfel.

Numărul celor care au dovedit spirit civic şi ecologic a fost sub aşteptări, cel puţin judecând după ferestrele şi străzile, care, în acel interval au rămas luminate.
Dar poate că, deşi n-au stins becurile din case, gălăţenii au scos din priză echipamentele electronice, măcar cele aflate in stand-by.

Nici la nivel naţional, ecoul acţiunii "Ora Pământului" nu a fost cel dorit. O dovedeşte situaţia consumului de energie electrică, între orele 20.30 şi 21.30.
Astfel, potrivit situaţiei operative de la Transelectrica, dacă la ora 20.00, consumul naţional de energie electrică a fost de 7.039 Megawatti, la 20.49, când „Ora Pământului" era în plină desfăşurare, consumul a fost de 7447 Mw, iar la 21.19, spre finalul acţiunii, de 7384 Mw.

Aşadar aceste cifre demonstrează că, din păcate, spiritul ecologist este încă străin majorităţii românilor şi deci şi gălăţenilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite