Luaţi-vă umbrelele şi participaţi la „Noaptea Muzeelor”, un eveniment cultural de care vă puteţi bucura doar o singură dată pe an!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeografii vă vor fi gazde primitoare la un adevărat Revelion al cunoaşterii şi al frumosului. Uşile muzeelor gălăţene vor rămâne deschise până târziu în noapte, iar intrarea este liberă.

Noctambulii, aşteptaţi la Muzeul de Ştiinţele Naturii

În noaptea de 19 spre 20 mai 2011, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va marca, alături de mai multe instituţii de cultură din România şi Europa, acţiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor", manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii.

"Noaptea muzeelor" a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

"Noaptea Muzeelor" este o manifestare internaţională prin care publicul larg are posibilitatea să viziteze muzeele într-un mod inedit, în timpul nopţii.
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, alături de Consiliul Judeţului Galaţi, va participa la această iniţiativă europeană având un program special pentru această acţiune: muzeul va fi deschis până la ora 01.00 noaptea iar intrarea, începând cu ora 18.00 a zilei de 19 mai, va fi gratuită pentru toţi vizitatorii.
Gălăţenii, şi nu numai, amatori de cultură şi ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziţii: "Viaţa în pădure", "Artizanii naturii" şi "Diversitatea mineralelor".

De asemenea, Acvariul instituţiei îi aşteaptă pe toţi vizitatorii să intre în minunata lume a peştilor, în acest an publicul având ocazia să viziteze şi spaţiul tehnologic al acvariilor. Astfel, se va intra în contact cu zona de „culise" a acvariilor, ea însăşi o expoziţie prin dotări şi destinaţie. Vizitatorii vor putea afla răspunsuri şi detalii, într-un dialog direct cu specialiştii muzeului, despre tehnica, procedeele şi metodele acvaristice prin care se asigură desfăşurarea complexităţii inter-relaţiilor dintre vieţuitoare şi mediul lor de viaţă.

În acest an, ca şi noutate, la Noaptea Muzeelor specialiştii de la Acvariu au pregătit pentru public microexpoziţia „Peşti cartilaginoşi actuali - rechini, pisici şi vulpi de mare", care va pune în valoare colecţia ştiinţifică de ihtiologie a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Observatorul astronomic îi aşteaptă pe iubitorii de astronomie să viziteze expoziţiile "Descopera singur Universul", "Sistemul solar" precum şi fotoexpoziţia "O scurtă incursiune prin Univers".
Terasa de observaţii astronomice este pregătită cu toate instrumentele de noapte pentru toţii „vânătorii de stele".

Proiecţia multimedia "Două bucăţele de sticlă" de la Planetariu îi va încânta cu siguranţă pe vizitatorii noctambuli, iar în sala de programe educative şi activităţi interactive vor fi transmise imagini cu Luna în direct de la telescopul principal al Observatorului Astronomic, vizibile pe un ecran-plasmă de diagonală mare.
Intrararea publicului la „Noaptea Muzeelor" se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, în intervalul 18.00 - 01.00. Responsabil Relaţii Publice

„Pi-nsărat la şezători"

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" vă invită sâmbătă, începând de la ora 20.00, la Salonul Artelor (în sediul din strada Domnească, numărul 61), pentru a participa la o şezătoare tradiţională, în cadrul căreia, piesele de muzeu vor prinde viaţă şi îşi vor regăsi utilitatea, iar invitaţii şi vizitatorii vor avea parte de o experienţă inedită.
Participanţii vor avea posibilitatea să cânte, să se prindă în horă, să deguste bucate tradiţionale pregătite special pentru acest prilej, să toarcă, să asculte şi să spună ghicitori la lumina opaiţului.

„British Documentary", la „Noaptea Muzeelor"

Cu ocazia acestei manifestări culturale - organizate cu sprijinul British Council - se va derula a doua ediţie a proiectului cultural „Documentar britanic".
Vor fi prezentate trei filme: „Exit Trough the Gift Shop", la ora 19.00, urmat de „Wonders of the Solar System", la ora 21.00 şi „Enemies of the People", la ora 22.30. British Council. Intrarea este liberă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite