Primarul Marius Stan a ajuns la concluzia că Păcală a proiectat modernizarea străzilor şi parcurilor din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul de pe strada Stadionului Foto: arhivă
Şantierul de pe strada Stadionului Foto: arhivă

Străzi modernizate cu asfalt turnat direct pe pământ, Grădina Publică modernizată cu ignorarea fântânii arteziene şi Parcul Rizer modernizat doar în jurul unui teren viran rezervat pentru construirea unui muzeu, nu se ştie când

Primarul Marius Stan a vizitat şantierele de pe străzile Oţelarilor, Stadionului, Frunzei, precum şi cele din Parcul Rizer şi Grădina Publică şi a constatat „nereguli care se repetă supărător de enervant".

„La toate aceste lucrări, proiectele sunt neconforme atât cu realitatea cât şi cu necesitatea. Cine a făcut proiectarea pentru lucrările de pe acele străzi - şi de acum înainte, vă asigur că vom selecta cu mare atenţie atât firmele proiectante, cât şi pe cele executante - a omis refugiile pietonale pentru staţiile de tramvai. Şi asta la o investiţie extrem de mare şi evident că urmează să se vină cu cereri de suplimentare a finanţării pentru că acele refugii sunt strict necesare", a afirmat edilul.

Marius Stan este nemulţumit şi de situaţia cu totul specială a Parcului Rizer.

„Din punctul meu de vedere, amplasarea viitorului sediu al Muzeului de Arte Vizuale în parcul Rizer este neinspirată. Proiectul viitoarei clădiri este într-adevăr unul de excepţie, numai că nu cadrează cu noile amenajări din parc. La sfârşitul acestui an, într-o frumuseţe de parc reamenajat se va lăsa în mijloc un morman de pământ. Este greu de spus când va putea aloca Ministerul Dezvoltării banii necesari pentru muzeu, dar, când o va face, lucrările la acea clădire vor strica tot ce s-a realizat în jur cu bani europeni. Parcă toate astea au fost planificate de Păcală", a mai afirmat noul primar.

Edilul a descoperit cu consternare şi faptul că proiectul de modernizare a Grădinii Publice, pe bani grei, nu include şi reabilitarea fântânii arteziene.

„Se montează o reţea de conducte pentru udarea automată a spaţiilor verzi, cu programare computerizată, noi corpuri de iluminat (altele de cât cele kitch din proiect), iar constructorul a fost de acord că poate termina lucrarea mai devreme, adică până la finele acestui an şi nu în luna mai 2013. Toate bune şi frumoase numai că s-a omis includerea fântânii arteziene în proiectul de modernizare. Fântâna, care este element de referinţă în Grădina Publică. După mintea celor care au gândt lucrarea, ar urma ca după finalizarea modernizării, să deschidem un alt şantier pentru fântână, evident pe alţi bani", a mai spus fără să-şi ascundă scandalizarea Marius Stan.

De altfel, edilul se declară consternat de faptul că firme constructoare cu ştaif au acceptat să toarne asfalt direct pe pământ.

„Se declară uimiţi reprezentanţii acestor firme când sunt întrebaţi de ce nu va exista pat de pietriş sub asfalt. Vă daţi seama ce durabilitate poate avea o asemenea lucrare! Până la prima ploaie! Dar firmele aşteaptă bani ca pentru o treabă cum scrie la carte! Am oprit câteva lucrări pe unele străzi, am chemat diriginţii de şantier, proiectanţii, constructorii şi încercăm să mai remediem ce se mai poate", a mai declarat Marius Stan.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite