Lakshmi Mittal, în vizită neanunţată la combinatul siderurgic de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indianul, aflat pe locul şase în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, discută cu conducerea ArcelorMittal Galaţi. Circulă zvonuri conform cărora venirea în România a patronului combinatului ar avea legătură cu preţul energiei electrice.

Miliardarul Lakshmi Mittal, proprietarul unui adevărat imperiu siderurgic întins pe aproape toate continentele, imperiu din care face parte şi combinatul gălăţean, a coborât dintr-un elicopter, în faţa ArcelorMittal Galaţi, joi, în jurul prânzului.

Patronul combinatului este însoţit de Ionel Borş, country manager al ArcelorMittal.

Cei doi au fost întâmpinaţi de Bruno Ribo, directorul ArcelorMittal Galaţi

În legătură cu această vizită, se pare inopinată, Dorian Dumitrescu, directorul de comunicare al combinatului s-a mărginit să spună: „Vă rog sa-mi îngăduiţi ca deocamdată să nu fac niciun comentariu pe această temă, urmând să revin cu un comunicat, dacă va fi cazul".

În lipsa unor explicaţii pentru neaşteptatat vizită, au apărut deja primele speculaţii.

"Ne sunt necunoscute motivele acestei vizite, dar există unele informaţii conform cărora domnul Mittal ar intenţiona să se întâlnească şi cu conducerea Guvernului pentru a discuta pe marginea tarifelor cu care combinatul cumpără energia electrică, această unitate economică fiind unul dintre cei mai mari consumatori de energie din ţară", ne-a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea.

Lakshmi Mittal, patronul combinatului siderurgic de la Galaţi, este al şaselea bogătaş al planetei.
Indianul, în vârstă de 60 de ani, are o avere estimată la 31.1 miliarde de dolari și se află pe poziția a șasea în clasamentul întocmit de specialiștii Forbes.

Lakshmi Mittal este căsătorit, are doi copii și este considerat cel mai bogat rezident european (el trăieşte în Londra) prezent în top 10 Forbes al celor mai bogați oameni de afaceri din lume.

Averea indianului a crescut spectaculos în ultimii ani. Prima prezență a lui în top a fost consemnată în 2002, cu o avere de doar 1,4 miliarde de dolari. Creşterile se datorează în special afacerilor dezvoltate în Europa, pe filiera ArcelorMittal.

Interesant este că, paradoxal, în vreme ce averea lui Lakshmi Mittal creşte, companiile lui din România raportează pierderi. O explicaţie a acestui fapt o reprezintă "obiceiul" ca vânzarea producţiei finite din societăţile metalurgice deţinut de indian în România să se facă prin case de comerţ cu sediul în state cu fiscalitate mică sau chiar zero. În acest fel, profitul este exportat, iar statul român nu primeşte niciun leu ca impozit pe profit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite