Grădina Botanică are un nou program şi poate fi vizitată până seara târziu, la fel ca şi expoziţia „Diversitatea mineralelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din această săptămână, în zilele weekend-urilor, instituţia are program prelungit. Aşadar, până seara târziu, vă puteţi plimba pe aleile Grădinii şi puteţi vizita expoziţia de minerale „Feeria Cristalelor"

Pentru că numeroşi gălăţeni şi-au exprimat dorinţa de a se putea plimba prin Grădina Botanică şi de a vizita Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi în serile weekend-urilor, receptivă, conducerea instituţiei a luat decizia de a modifica programul de funcţionare al instituţiei.

Astfel, începând din data de 5 mai, la sfârşit de săptămână, sâmbăta şi duminica, programul a fost prelungit, vizitatorii fiind aşteptaţi în intervalul orar 10.00 - 20.00. Luni şi marţi, muzeul este închis, iar în celelalalte zile funcţionează între orele 10.00 - 18.00.

Dacă astăzi veţi alege să petreceţi câteva ore în aer liber în mijlocul peisajului absolut superb de la Grădina Botanică vă sugerăm să vizitaţi şi expoziţia „Diversitatea Mineralelor" din holul Muzeului de Ştiinţele Naturii, aflată la a treia ediţie.

Microexpoziţia "Diversitatea mineralelor" prezintă exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi: flori de mină , felii din agat , miniaturi de animale din varietăţi de agat, bijuterii, etc. Pietrele provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn silicifiat, calcedonie, lizardit sau diverse flori de mină (renumitele stibine, calcite, cuarţuri) din Romania, opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, scoici din Noua Zeelandă.

„Această manifestare a devenit deja o tradiţie pentru instituţia noastră. Odată cu venirea primăverii, în fiecare an, gălăţenii, şi nu numai, vor putea intra în această lume plină de culoare a mineralelor şi a obiectelor artizanale confecţionate din minerale," a afirmat Camelia Burluc, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite