Se zbate între viaţă şi moarte după ce a băut o cană plină cu otravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul intoxicat a fost transportat la UPU
Bărbatul intoxicat a fost transportat la UPU

Un bărbat din Nămoloasa a încercat să-şi ia zilele după ce a primit o citaţie la Tribunal. El s-a intoxicat grav cu Furadan şi este în comă, la Reanimare

Un echipaj al Serviciului Judeţen de Ambulanţă (SJA) Galaţi a fost solicitat aseară, în jurul orei 9.45, în comuna Nămoloasa, pentru a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui bărbat în vârstă de 48 de ani.

„Echipajul a constatat că pacientul prezenta simptomele unei intoxicaţii acute cu Furadan, un pesticid extrem de toxic. Au fost luate toate măsurile de prim ajutor necesare în astfel de cazuri şi bărbatul a fost trasportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă. Din informaţiile pe care le am, este internat la Terapie Intensivă, starea lui fiind în continuare gravă", ne-a informat dr Mihai Polinschi, directorul SJA.

Din primele informaţii primite de la un membru al familiei, nu a fost un accident, ci o tentativă de sinucidere motivată se pare de o citaţie la Tribunal pe care bărbatul din Nămoloasa o primise în cursul zilei de ieri.

Furadan, substanţă interzisă în Uniunea Europeană, care în trecut era folosită pentru tratamentul culturilor agricole, încă mai este utilizată ilegal pentru erbicidare cu toate că agricultorii nu recunosc asta.

"Cei care au lucrat pe la fostele CAP-uri mai au stocuri de Furadan pe acasă şi îl folosesc la erbicidarea porumbului şi a cartofilor. În mod normal este interzis şi din păcate destul de des ne confruntăm cu cazuri în care acest pesticid periculos este folosit în tentativele suicidare", ne-a mai precizat dr Mihai Polinschi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite