Florin Piersic, ameninţat cu reclamaţii la Protecţia Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Piersic
Florin Piersic

În locul unui rol de zile mari în piesa „Străini în noapte", le-a oferit spectatorilor gălăţeni anunţul că partenera sa de scenă, Medeea Marinescu, n-a putut fi prezentă şi, pentru consolare, spectacolul-monolog „Florin Piersic pur şi simplu!".

Peste 300 de spectatori din Galaţi au plătit câte 80 de lei pentru un bilet la spectacolul cu piesa „Străini în noapte" de Eric Assous, în regia lui Radu Beligan, spectacol care urma să fie susţinut de actorii Florin Piersic şi Medeea Marinescu, miercuri 30 mai, pe scena Teatrului „Fani Tardini".

Gălăţenii iubitori ai dramaturgiei, care se aşteptau la un regal actoricesc, pentru care au plătit un preţ piperat, au avut parte doar de o „ţeapă", ce-i drept artistică.

După ridicarea cortinei, pe scenă a apărut doar Florin Piersic, care a anunţat că nu va mai fi prezentată piesa „Străini în noapte".

Ştiindu-l hâtru, spectatorii s-au amuzat pe moment, dar zâmbetul le-a îngheţat rapid pe feţe când au înţeles că Piersic chiar nu glumeşte.

În compensaţie, pentru aceeaşi bani, „îndrăgitul actor" le-a oferit "provincialilor" spectatoril din Galaţi recitalul „Florin Piersic pur şi simplu...!".

Cei mai mulţi dintre spectatori au avut impulsul de părăsi sala scandalizaţi - au mărturisit-o după spectacolul-monolog - însă s-au abţinut pentru a demonstra că în provincie respectul supravieţuireşte.

După recitalul lui Florin Piersic, împănat cu istorisiri familiare deja din programele TV de divertisment, mai mulţi spectatori gălăţeni au declarat că vor depune plângeri la Protecţia Consumatorilor, atât la Galaţi, cât şi Bucureşti.

Aceştia consideră inacceptabil să le fie anunţată absenţa partenerei de scenă a lui Florin Piersic după începerea spectacolului, iar unii dintre ei solicită să le fie restituită o parte din contravaloarea biletului.

Conducerea Teatrului Dramatic „Fani Tardini" din Galaţi, care a găzduit spectacolul, nu-şi asumă nicio vină pentru cele întâmplate.

Actorul Vlad Vasiliu, directorul teatrului, a exprimat, pentru cotidianul local Viaţa Liberă, o opinie cât se poate de tranşantă: „Nu a fost o şuşă, ci o măgărie"

La rândul său, Mona Sandu, secretarul literar al teatrului, care face şi oficiile de purtător de cuvânt, ne-a declarat: „Noi doar le-am închiriat sala, în rest, nu avem niciun amestec în organizarea spectacolului şi nu am ştiut până în ultima clipă, la fel ca şi spectatorii, că nu se va mai ţine. Este absolut regretabil ceea ce s-a întâmplat"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite