Parcul de pe Faleza superioară va fi extins până la treptele către Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe locul şi în memoria celei mai faimoase gropi din Galaţi va fi amenajată o zonă de promenadă
Pe locul şi în memoria celei mai faimoase gropi din Galaţi va fi amenajată o zonă de promenadă

Primarul a dispus astuparea grabnică a celei de-a treia gropi de la Elice şi a solicitat elaborarea unui proiect pentru transformarea locului celebrelor cratere în zonă pietonală.

Primarul Marius Stan i-a dat dispoziţie arhitectului-şef al municipiului Galaţi să realizeze proiectul unei zone pietonale de promenadă între statuia lui Brătianu şi scările care asigură accesul pe Faleza inferioară, circulaţia rutieră pe acel segment al Bulevardului Marii Uniri (segment care practic se va desfiinţa) urmând să fie deviată prin spatele statuii.

Acea bretea folosită pentru devierea circulaţiei în numerosele luni de existenţă a faimoaselor gropi de pe Faleză ar urma să fie lărgită cu doi metri pentru fluidizarea traficului ritier..

„Încercăm să facem de la statuie până jos o zonă cu parc, cu fântâni, pentru a încerca să cruţăm zona aceea care se pare că e desprinsă din filmele horror", a declarat primarul Marius Stan.

Adevărul este că, la ora actuală, nu există o soluţie tehnică accesibilă din punct de vedere financiar pentru consolidarea solului de sub acea porţiune a bulevardului astfel încât să fie eliminat riscul ca o nouă groapă uriaşă să „înghită" maşini şi să provoace o tragedie.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite