Un subofiţer MAPN şi un afacerist gălăţean au fost reţinuţi de DNA pentru trafic de influenţă. Posibil, în favoarea lui Mihail Boldea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Există indicii (neconfirmate oficial) conform cărora cei doi i-ar fi promis lui Mihail Boldea că, în schimbul sumei de 400.000 de lei, vor interveni pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor judiciare pentru a nu-i mai fi solicitată prelungirea mandatului de arestare.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut şi efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Troacă Daniel, subofiţer în cadrul unei unităţi militare din Galaţi, care este acuzat de trafic de influenţă şi Marin Nicolae, administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut acuzaţia de complicitate la comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Concret, cei doi sunt acuzaţi că ar fi pretins de la o persoană aflată în arest suma de 400.000 de lei pentru a interveni pe lângă poliţişti şi procurori, astfel încât aceştia să nu mai ceară instanţei prelungirea mandatului de arestare.

„În perioada aprilie - iunie 2012, inculpatul Troacă Daniel a pretins de la o persoană aflată în stare de arest preventiv suma de 400.000 lei susţinând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor judiciare (ofiţer de poliţie, procuror) pentru ca aceştia să nu mai solicitate instanţei de judecată prelungirea măsurii arestării preventive pentru persoana în cauză. În demersul său, Daniel Troacă a beneficiat de ajutorul inculpatului Nicolae Marin care i-a intermediat o întâlnire cu ofiţerul de poliţie şi care a acceptat să intermedieze şi remiterea unei tranşe din banii pretinşi către ofiţerul de poliţie şi procuror" se afirmă în comunicatul DNA.

Procurorii au dispus reţinerea celor doi pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

„Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 27 iunie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile".

Din informaţii încă neconfirmate oficial, se pare că ofiţerul de poliţie contactat de Daniel Troacă prin intermediul lui Nicolae Marin ar fi denunţat intenţia celor doi inculpaţi cărora li s-a organizat un flagrant.

Mai mult, se pare că persoana căreia cei doi i-ar fi propus ca, în schimbul sumei de 400.000 de lei, să o scape de prelungirea arestului preventiv, ar fi nimeni altul decât deputatul Mihail Boldea, care conform altor surse i-ar fidenunţat.

Contactat telefonic, procurorul Gheorghe Ivan, şeful DNA Galaţi, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest „detaliu" care nu este neprecizat în comunicatul dat publicităţii de către Departamentul Naţional Anticorupţie.

Vom reveni.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite