Deputatul Mihail Boldea cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să fie judecat în stare de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Mihail Boldea după audierea sa la DIICOT Galaţi
Deputatul Mihail Boldea după audierea sa la DIICOT Galaţi

Judecătorii instanţei supreme urmează să decidă astăzi dacă este necesară menţinerea în stare de arest preventiv a parlamentarului. În referatul prin care solicită arestarea sa procurorii DIICOT îi aduc acuzaţii grave.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se judecă astăzi recursul formulat de avocatul lui Mihail Boldea împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele clientului său.

Boldea a fost arestat la scara avionului cu care s-a întors din Kenya, în baza unui mandat emis pe 22 martie, în lipsă, după ce acuzatul a plecat din ţară. Ulterior, acesta s-a predat la Consulatul României în Kenya şi a fost adus în ţară.

Procurorii DIICOT au argumentat necesitatea arestării preventive a lui Boldea afirmând în referatul de arestare că:

"Inculpatul a fugit în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi a săvârşit infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea mai mare de patru ani, existând probe certe ca lăsarea lui în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, ţinând cont de gravitatea faptelor, valoarea însemnată a prejudiciului cauzat părţilor vătămate (prejudiciul total cauzat fiind de peste 895.000 euro şi 590.000 lei, adică aproximativ 1.030.000 de euro) şi nu în ultimul rând, de numărul ridicat al persoanelor implicate în activitatea infracţională şi de persistenţa inculpatului în comiterea infracţiunilor".

În acelaşi document procurorii mai susţin că Boldea ar fi încercat să influenţeze martorii şi opinia publică:

"Împrejurarea că, imediat după punerea sub învinuire, şi în ziua de 17.03.2012 inculpatul Boldea Mihail a părăsit teritoriul României sustrăgându-se de la urmărirea penală corelat cu atitudinea manifestată inclusiv în mass-media legat de «nevinovăţia sa» şi faptul că în prezenta cauză a căutat să influenţeze atât persoanele participante la comiterea faptelor, cât şi martorii, sunt elemente specifice unui comportament ale unui «infractor de drept comun»".

Procurorii susţin şi că deputatul Boldea ar fi fost „liderul unui grup infracţional"

"Activitatea infracţională derulată de grupul infracţional al cărui lider a fost inculpatul Boldea Mihail deputat în Parlamentul României este circumscrisă şi comiterii unor infracţiuni de spălare de bani, respectiv în ajutorul dat unor terţe persoane în a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, respectiv infracţiuni legate de traficul de fiinţe umane cât şi în ajutorul dat în dobândirea unor bunuri imobile (terenuri, clădiri şi apartamente) cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni", se mai afirmă în referatul de arestare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite