Preşedintele Biroului Electoral Municipal este nemulţumit că-şi va primi indemnizaţia abia după o lună şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele patru persoane din cadrul BEM, care muncesc pentru organizarea alegerilor, şi-au întrerupt activitatea curentă şi se aşteptau să le fie platite indemnizaţiile în tranşe, dar Primăria le-a informat că banii li se vor da la final.

Preşedintele Biroul Electoral Municipal BEM), judecătorul Rodica Arhip, a fost informat de către Direcţia economică din cadrul Primăriei că nu va fi virat niciun leu pentru indemnizaţiile cuvenite celor care se ocupă de organizarea alegerilor până după încheierea procesului electoral.

„Directorul economic al Primăriei, doamna Doina Stamate, m-a informat că ne va da banii pentru activitatea noastră la BEM abia după finalizarea alegerilor. Nu consider normal ca plata drepturilor băneşti care ni se cuvin să se facă atât de târziu şi, supăraţi, am luat în calcul chiar şi varianta de a închide Biroul" a declarat judecătorul Rodica Arhip.

Pănă la urmă preşedintele BEM s-a resemnat cu această situaţie.

"Nu vrem să afectăm procesul electoral conştienţi de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, dar rămân la părerea că este anormal ca, în condiţiile în care lucrăm deja de 18 zile în cadrul BEM, să fim plătiţi pentru munca depusă aici abia la jumătatea lunii iunie. Ar fi trebuit să ni se spună de la început că aceasta-i regula şi atunci mai reflectam dacă are rost să ne implicăm sau nu ", afirmă scandalizat preşedintele Biroului Electoral Municipal.

După ce s-a consultat cu judecătorul Dragoş Beligan, preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Rodica Arhip, omologul său de la BEM, a decis să solicite în scris explicaţii conducerii Primăriei.

"Justificarea celor de la Primărie a fost aceea că s-a primit o adresă de la Ministerul de Finanţe care reglementează şi termenele de plată a acestor sume, însă eu am observat că în respectiva adresă sunt doar precizări privind modul de impozitare a acestora", a mai afirmat judecătorul Rodica Arhip.
Indemnizaţia pentru activitatea în cadrul BEM este de 85 de lei/zi pentru fiecare din cele patru persoane, această sumă fiind impozabilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite