Conducerea ArcelorMittal Galaţi anunţă oficial închiderea Uzinei de Piese de Schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea salariaţilor de UPSRS se apropie de pensie şi este greu de crezut că din strungari vor deveni laminorişti
Majoritatea salariaţilor de UPSRS se apropie de pensie şi este greu de crezut că din strungari vor deveni laminorişti

Cei 400 de siderurgişti afectaţi de această măsură sunt nevoiţi să accepte reprofilarea şi schimbarea locului de muncă sau pierderea acestuia. Managerii combinatului susţin că este mai convenabil să cumpere piesele de schimb.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, conducerea combinatului va renunţa la una dintre componentele - cândva de bază - platformei siderurgice, respectiv Uzina de Piese de Schimb şi Reparaţii Siderurgice (UPSRS).

„Activitatea de producere a pieselor de schimb noi va fi oprită în mod treptat, începând cu luna iunie. Angajaţii vor fi transferaţi la Laminorul de Tablă Groasă numărul 1 - în funcţie de competenţele lor - sau în alte sectoare. Celelalte activitǎţi ale Departamentului de Mentenanţă Centrală şi Piese de Schimb vor fi menţinute", a afirmat Dorian Dumitrescu.

În urmă cu o lună, reprezentantul Arcelor Mittal argumenta necesitatea acestei măsuri afirmând că o impun condiţiile de piaţă.

"ArcelorMittal Galaţi se confruntă cu situaţii competitive dificile şi cu presiunea pieţei. Pentru a fi sustenabilă, compania continuă în 2012 să se redimensioneze prin adaptarea la condiţiile pieţei, la fel ca în ultimii ani, concentrându-se pe echipamentele de producţie esenţiale, precum şi pe îmbunătăţirea eficienţei forţei sale de muncă", a precizat purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

La UPSRS lucrează 700 de siderurgişti, din care peste 250 se ocupă de mentenanţă şi, până una alta, mai norocoşi, aceştia din urmă se pare că o vor face în continuare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite