A sărit de la etajul trei ca să nu fie mistuită de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul s-a produs în zori
Incendiul s-a produs în zori

Două femei din Galaţi au trăit un adevărat coşmar în zorii zilei de sâmbătă, când s-au trezit din somn în mijlocul unui incendiu care le-a cuprins apartamentul. Amândouă au ajuns la Spitalul de Urgenţă.

Pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 4.20 că arde un apartament în blocul C9 din Mazepa. Ajunşi la faţa locului, cu două autospeciale şi o autoscară, au constatat că incendiul se soldase cu victime aşa că au chemat echipajul SMURD.

În apartamentul cu numărul 55 al blocului C9, ardea mobilierul din bucătărie, tâmplăria şi mai multe bunuri de pe balconul în care se refugiase Ioana Iliescu, în vârstă de 47 de ani.

Realizând că nu mai poate ieşi din bucătărie din cauza uşii şi tocului înflăcări, care creaseră un adevărat baraj de foc, femeia s-a refugiat pe balcon şi, speriată, s-a lipit de un perete care devenise fiebinte. Contactul cu zidăria încinsă i-a ars pielea de de pe spate, iar durerea provocată i-a accentuat panica astfel că, disperată, femeia a sărit de la etajul III.

„A avut mare noroc că a supravieţuit şi asta datorită unui copac. Am înţeles că, de fapt, a vrut să sară în copac, nu a reuşit, dar oricum crengile acestuia au atenuat destul de mult din forţa impactului cu solul. Am găsit-o conştientă, în stare de şoc cu arsuri pe spate şi mai multe zgârieturi. A fost transportată la UPU şi ulterior internată la secţia Chirurgie Plastică, Microchirurgie şi Arsuri", ne-a informat dr Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD.

În apartamentul cuprins de flăcări se mai afla Zoiţa Balmoş, în vârstă de 86 de ani care a fost salvată de pompieri, dar era intoxicată cu fum şi prezenta arsuri de gradul II şi III pe faţă.

„Femeia în vârstă a fost scoasă din apartament, iar echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor. O altă vârstnică, de 90 de ani, care locuieşte într-un apartament învecinat, a avut şi ea nevoie de asistenţă medicală pentru că a făcut un atac de panică şi exista riscul ca starea ei să se agraveze. Incendiul a fost lichidat în câteva minute", ne-a informat şi căpitan Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi

Potrivit aceleiaşi surse, incendiul a fost provocat de un scurt-circuit produs la un frigider.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite