Verdict final în cazul bătrânei violate şi ucise la Ciureşti. Criminalul a primit 18 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul arestării criminalului
Momentul arestării criminalului

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au ajuns la o concluzie finală în dosarului în care Gavrilă Marian (23 de ani), din Ciureştii Noi, era inculpat pentru viol şi omor deosebit de grav. În luna septembrie, tânărul a  batjocorit şi ucis o femeie de 88 de ani. Magistraţii l-au trimis după gratii pentru 18 ani.

Crima i-a îngrozit pe locuitorii satului Ciureştii Noi, comuna Bălăşeşti. Zânca Grigoraş, în vârstă de 88 de ani, a fost găsită moartă, de către fiul ei, în dimineaţa zilei de 27 septembrie 2011. Era plină de sânge, cu faţa efectiv distrusă.

Bărbatul a anunţat Poliţia, iar prinderea criminalului a fost o chestiune de doar câteva ore. Până la miezul nopţii, Gavrilă Marian, de 23 de ani, din aceeaşi localitate cu victima, recunoscuse deja fapta şi fusese făcută şi reconstituirea.

Tânărul a recunoscut că a violat-o pe bătrână, după ce, în prealabil, a lovit-o în mod repetat cu o bucată de lemn. Apoi a strâns-o de gât până când  femeia ţi-a dat duhul. A fost arestat şi dus în Penitenciar, de unde a mai ieşt între timp doar pentru a fi dus în faţa judecătorilor.

Autorul violului şi al crimei este recidivist. El mai fusese condamnat, cu suspendare, chiar în primăvara lui 2011, pentru violare de domiciliu, faptă săvârşită împotriva aceleiaşi persoane pe care acum a ucis-o! Gavrilă Marian a declarat, cu seninătate, că a vrut şi atunci să violeze o bătrână, dar s-a sperit de o serie de zgomote din curtea şi a fugit.

Detaliile crimei sunt halucinante. Pe parcursul zile de 26 septembrie, criminalul  lucrase la cules la vie, după care a băut rachiu şi must înăsprit, astfel încât a ajuns într-o stare avansată de ebrietate.

Culmea este că fiul bătrânei era, în noaptea fatidică, în acelaşi corp de casă şi dormea câteva camere mai încolo. Din nefericire, n-a auzit nimic. N-a auzit ţipetele bătrânei care a fost lovită cu un lemn şi cu pumnul. Pe un deget, autorul violenţelor avea un ghiul mare, din metal, aşa încât efectul loviturilor a fost devastator. Faţa i-a fost distrusă.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au concluzionat că, dată fiind fapta anterioară, violul şi crima au fost de fapt premeditate. A primit 18 ani de închisoare, din care 16 ani pentru ultimele fapte şi doi ani de pedeapsa suspendată. De asemenea, Gavrilă Marian a fost obligat să plătească despăgubiri de peste 1,3 miliarde de lei vechi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite