38 de nevăzători gălăţeni au învăţat să lucreze pe computer. Programul CONECTIC a urmărit să le ofere şansa unei cariere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Roman a scris în scop demonstrativ un text folosind căştile în locul monitorului Foto Cosmin Costache
Elena Roman a scris în scop demonstrativ un text folosind căştile în locul monitorului Foto Cosmin Costache

Din păcate în ciuda facilităţilor oferite de stat pentru angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi, nici măcar nevăzătorii capabili să lucreze pe calculator nu au prea mare căutare.

Proiectul „Cooperare pentru Ocupare a Nevăzătorilor prin Creşterea Competenţelor în Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor" - CONECTIC - a ajuns la final.

Cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, proiectul a avut ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la educaţie sau formare profesională şi integrarea sau reintegrarea pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile şi defavorizate din regiunile Sud-Est şi Centru, în special a persoanelor cu dizabilităţi vizuale.

La Galaţi, punerea în aplicare a proiectului s-a realizat printr-un parteneriat între filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor - şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

38 de persoane cu dizabilităţi de vedere au primit diplome care le atestă capacitatea de a redacta texte cu ajutorul programului Word, de a întocmi evidenţe cu Excel şi de a naviga pe internet.

În cadrul proiectului CONECTI, persoanele cu dizbilităţi au participat la activităţi de consiliere, de formare profesională pentru dobândirea de competente tehnice - operator introducere, validare şi prelucrare date (utilizându-se softuri specifice) precum şi competenţe transversale - motivare personală, fiind astfel pregătiţi să se integreze în muncă.

În acest scop au fost utilizată tehnologie ultramodernă precum, computerele prevăzute cu cititoare de ecran şi sinteză vocală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite