Continuă exodul medicilor şi asistenţilor medicali gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2011, au solicitat eliberarea adeverinţei de conformitate care le dă dreptul să lucreze în străinătate, 61 de medici din judeţul Galaţi. Numărul asistenţilor medicali care au ales şi ei să lucreze în condiţii mult mai bune şi pentru lefuri „europene" este cel puţin dublu.

Potrivit statisticienilor, anul trecut, sistemul sanitar din România a mai pierdut 30.000 de medici şi asistenţi medicali. La acest număr impresionant au contribuit şi profesioniştii din Sănătatea gălăţeană care au decis la rându-le să-şi practice meseria peste hotare.

„Anul trecut au solicitat documentele necesare pentru întocmirea dosarului şi obţinerea certificatul de conformitate în baza căruia pot practica medicina în afara României 61 de medici din Galaţi. Numărul asistenţilor medicali care şi ei au ales să lucreze în străinătate este mai mare", a declarat dr Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În Franţa, deficitul de personal medico-sanitar este foarte mare aşa încât această ţară a adevenit o adevărată ţintă pentru medicii români, sătui să-şi mai facă meseria în spitale şi cabinete sărăcăcioase, pentru salarii de mizerie.

„Eu şi soţia mea, care este tot medic de familie, locuim şi ne practicăm meseria în localitatea Villeneuve-d'Olmes, din sudul Franţei. Am fost primiţi cu multă căldură de comunitatea celor aproximativ 1500 de locuitori. Primarul ne-a pus la dispoziţie un cabinet şi o locuinţă absolut ireproşabile. Suntem foarte mulţumiţi şi nu am regretat nici o clipă faptul că am plecat.", ne-a declarat doctorul Petrache Toater

Anul trecut la începutul lunii octombrie, la Galaţi a fost organizat un târg de joburi pentru medici, asistente, dentişti şi alţi profesionişti din domeniul medical. Au fost oferite sute de locuri de muncă în ţări precum Marea Britanie, Germania, Elveţia, Franţa, Belgia, Norvegia, Suedia şi Danemarca.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite