Aleşii locali „nu s-au înţeles la preţ” aşa că patru terenuri din proprietatea municipiului n-au mai fost vândute solicitanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local Galaţi
Consiliul Local Galaţi

Unul dintre proiectele de hotărâre pentru vânzarea a patru terenuri din „buriul târgului" a fost votat de două ori. Prima dată a trecut, iar a doua oară a fost respins. Celelalte trei proiecte similare n-au mai avut nicio şansă.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local de ieri au figurat iniţial 23 de proiecte de hotărâri însă şase au fost scoase pentru că nu trecuseră de comisiile de specialitate.

O solicitare neobişnuită

Şedinţa a început cu un moment ieşit din comun mai ales prin încărcătura sa emoţională.
Mama unei fetiţe foarte bolnave i-a rugat pe consilierii locali să-i acorde o derogare de la hotărârea conform căreia de la 1 ianuarie nu se mai acordă autorizaţii pentru construirea de balcoane la parterul blocurilor. O asemenea construcţie i-ar permite fiicei sale să stea la aer curat, în condiţiile în care micuţa nu poate fi scoasă la plimbare. Acordul aleşilor locali a fost unanim şi necondiţionat.

În acelaşi spirit al celor mai bune sentimente a fost şi solicitarea profesorului şi artistului Teodor Niţă, care a cerut să ia cuvântul în plenul Consiliului Local pentru a le mulţumi consilierilor că i-au acordat votul şi încrederea lor investindu-l în funcţia de director al Teatrului Muzical.

Pe fondul unei asemenea concordii generale, primele cinci puncte de pe ordinea de zi au trecut pe „bandă rulantă" şi cu unanimitate de voturi.

Punct nevralgic: preţul corect

Pacea s-a rispit când s-a ajuns la primul din cele patru proiecte de hotărâri privind vânzarea unor terenuri intravilane, proprietate privată a municipiului Galaţi, către două societăţi comerciale şi două persoane fizice.

Astfel, la proiectul de hotărâre privind vânzarea terenului cu suprafaţa de 319,07 metri patraţi situat în strada Brăilei 159, firmei CBS GROUP SRL, viceprimarul Mircea Răzvan Cristea a facut o propunere, care a generat o lungă serie de intervenţii, unele în contradictoriu.

„Propun ca vânzarea să se facă la preţul de 250 de euro metrul pătrat. Este pe strada Brăilei la A-uri. Păi dacă într-o zonă centrală cu vad se vinde cu 100 de euro, înseamnă că undeva mai în spatele blocurilor ar trebui să se vândă cu cinci euro, ca într-o comună", a spus Cristea.

Consilierul Lucian Podlaţi a avertizat:"Sunt multe interese şi o să plătim ca în cazul Cucu. Să se menţioneze în stenogramă cine a votat!"

Şi Nicolae Rainea a intervenit spunând că s-a ajuns în situaţia ca: „Unii să cumpere cu 90 de euro, iar alţii cu mai mult. De fapt ar fi trebuit să se facă o parcelare cu tarife fixe stabilite pe zone ale oraşului ca să nu mai existe astfel de situaţii. Acum însă noi ce facem, punem mai mult decât au stabilit experţii? Sunt interese..."

Până la urmă acest proiect a fost votat de două ori şi dacă prima dată „a trecut", a doua oară a fost respins.

Până la urmă nu s-a mai vândut niciun teren şi buna înţelegere a revenit în plenul Consiliului Local care în decurs de câteva minute a „rezolvat" şi restul de zece proiecte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite