Ţiganii din Galaţi continuă să jefuiască pubelele speciale pentru colectarea selectivă a gunoiului FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instalarea, în luna noiembrie, a noilor pubele pentru colectarea colectivă a gunoiului a adus noi bătăi de cap autorităţilor locale. Dacă gălăţenii civilizaţi s-a oferit să strângă deşeurile separat şi să le depună în containerele specializate, pe de altă parte s-au găsit destui locuitori ai oraşului care au descoperit în sistemul de colectare o bună afacere.

Aproape în fiecare zi, sistemele de închidere a pubelelor (mai ales în cazul celor care conţin plastic şi fier) sunt forţate cu ranga, iar conţinutul este „recuperat" de ţigani. Deşeurile, gata reciclate, sunt vândute apoi către centrele de colectare din oraş. În urma lor rămân, împrăştiate peste tot, deşeurile considerate neimportante şi containerele răsturnate.

image

Pubelă devastată în Mazepa II

Potrivit lui Mircea Ostache, şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, autorii morali ai acestei situaţii revoltătoare sunt cei de la centrele de colectare a deşeurilor. „Pe aceşti oameni care trăiesc din gunoaie nu-i duce mintea să umble la containere. Au fost învăţaţi de cei de la centrele private de colectare, care fac profit pe seama lor", este de părere Ostache. În acelaşi timp, oficialul spune că, din fericire, pubelele pentru colectare selectivă sunt proiectate astfel încât să fie foarte greu de distrus, aşa că pagubele produse Primăriei nu sunt prea mari.

Foto arhivă

Pubele distruse în Tiglina I

Locuitorii din zonele unde sunt cele mai multe pubele răsturnate şi golite de ţigani - Mazepa, Micro 19 şi Ţiglina I - sunt de părere că autorităţile locale ar trebui să ia măsuri mai hotărâte pentru a stopa fenomenul. „Trebui mai mulţi poliţişti prin cartiere, mai ales dimineaţa", este de părere Alecu Oprea (68 ani), pe care l-am găsit în timp ce depunea gunoiul selectat în unul dintre containerele forţate cu ranga.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite