Asistentele care au întocmit dosare de pensionare unor falşi handicapaţi au fost condamnate la un an de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şedinţă de judecată Foto:arhivă
Şedinţă de judecată Foto:arhivă

Adriana Ionescu şi Luminiţa-Gabriela Tirim au fost trimise în judecată pentru că au încercat să mituiască un ofiţer de poliţie care ancheta „confecţionarea" a patru dosare de pensionare pentru invaliditate.

„În perioada 23 noiembrie 2011 - 1 decembrie 2011, inculpatele au promis suma totală de 50.000 lei unui ofiţer de poliţie judiciară din cadrul M.A.I. - Direcţia Generală Anticorupţie (denunţător) pentru ca acesta să soluţioneze favorabil un dosar penal în care efectua cercetări penale faţă de mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi privind întocmirea în fals a unor dosare de pensionare pe caz de invaliditate. În acest dosar penal, cele două inculpate aveau calitatea de învinuit. La data de 25 noiembrie 2011, din suma totală promisă, inculpata Ionescu Adriana a dat denunţătorului suma de 10.000 lei. De asemenea, la data de 1 decembrie 2011, inculpatele Ionescu Adriana şi Tirim Luminiţa Gabriela au dat denunţătorului suma de 6.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

La data de 20 decembrie cele două asistente mituitoare au fost trimise în judecată, iar vineri 19 ianuarie, Tribunalul Galaţi le-a condamnat la un an de închisoare.

Totuşi Adriana Ionescu va rămâne deocamdată în libertate sub control judiciar ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

În acest timp însă, Parchetul gălăţean continuă ancheta în care cele două asistente, alături de alte persoane, sunt cercetate pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite