Gălăţenii din 13 cartiere au rămas pentru a doua zi consecutiv fără apă de băut, din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sorburile de la Priza Dunării, au fost mobilizate trei nave pentru împrăştierea zaiului cu ajutorul elicelor. Din cauza temperaturilor foarte scăzute, Uzina de Apă nu poate fi alimentată cu apă brută la debitul necesar şi lucrează în regim de avarie. În consecinţă, presiunea din reţeaua de distribuţie este scăzută.

Deloc surprinzător - având în vedere că gerul s-a intensificat şi că pe Dunăre curg sloiuri din ce în ce mai mari - şi astăzi (31 ianuarie a.c) sunt probleme în alimentarea cu apă potabilă a cartierelor Ţiglina I şi ll, Mazepa I şi ll, Port, Centru, Piaţă, precum şi a microraioanelor 16, 17, 18, 19, 20, 21.

Cauza este aceeaşi ca şi cea de ieri. În dreptul sorburilor Prizei Dunării se acumultează fragmente de sloiuri, în ciuda măsurilor de prevenire a acestui fenomen.

„Aşa cum v-am informat, la fel ca în cursul zilei de ieri, astă-noapte, s-a intervenit cu elicea navei Buşteni, închiriată de societatea noastră de la Şantierul Naval Damen, precum şi cu alte două nave aduse la Priza Dunării de ArcelorMittal Galaţi. În ciuda acestor eforturi, din cauza temperaturilor foarte scăzute, fluidizarea apei amestecate cu zai se face cu dificultate. Uzina de Apă funcţionează şi astăzi în regim de avarie. Sunt afectaţi gălăţenii care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor. Facem tot posibilul să reducem această consecinţă a condiţiilor meteo", a declarat Niţă Podaru, directorul tehnic-producţie al SC Apă Canal SA

Pe lângă locuitorii a 13 cartiere, lipsa apei afectează şi activitatea mai multor instituţii de interes social.

Potrivit unui comunicat al SC Apă-Canal, s-au luat masuri pentru alimentarea cu apă potabilă din sursă de profunzime (de la Vadu Roşca) a Spitalului de Copii "Sf.Ioan" şi a Spitalului Militar, iar o cisternă va fi trimisă acolo vor exista solicitări, cu prioritate la spitale, creşe, gradiniţe, şcoli, azile de bătrâni şi cămine care asigură diferite forme de asistenţă socială..

Reluarea alimentarii cu apă potabilă la parametri nominali se va face imediat după normalizarea debitului de apă brută furnizată de la Priza Dunarii şi refacerea rezervei stocare în rezervoarele Uzinei de apă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite