S-a redeschis Ambulatorul Spitalului Clinic de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurarea Ambulatoriului a fost marcată de o festivitate organizată în Aula Spitalului de Urgenţă
Inaugurarea Ambulatoriului a fost marcată de o festivitate organizată în Aula Spitalului de Urgenţă

Cabinetele au fost renovate, modernizate şi dotate cu aparatură medicală nouă, inclusiv cu un aparat pentru investigaţii prin rezonanţă magnetică nucleară.

Lucrările de modernizare şi extindere a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalulu Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei" Galați au fost finalizate, iar joi, 15 decembrie, fosta Policlinică Judeţeană a fost reinaugurată.

Investiția, care se ridică la peste 11 milioane de lei, a fost realizată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2007 - 2013.

Obiectivul principal al proiectului l-a constituit extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente performante de investigaţie (RMN) a ambulatoriului.

Prin lucrările efectuate s-au modernizat spaţiile şi instalaţiile de apă, alimentare cu energie electrică, încălzire precum şi instalaţiile de oxigen şi aer aferente ambulatoriului.

Clădirea ambulatorului a fost extinsă prin realizarea unei construcţii anexte în care funcţiona laboratorul de investigaţii imagistice prin rezonanţă amgneto-nucleară (RMN).

Cele 30 de cabinete medicale de specialitate din componenţa ambulatorului au fost renovate, modernizate şi unele dintre ele dotate cu aparatură medicală performantă.

„A fost un proiect greu, ambiţios, dar pe care l-am vrut dus la bun sfârşit şi mulţumesc echipei şi celor care s-au implicat în realizarea lui. Era nevoie ca în Galaţi să existe un Ambulatoriu modern care să preia funcţiile celorlaltor patru policlinici care nu mai există. Prin darea în folosinţă a Ambulatoriului va scădea cu 40% încărcarea spitalului prin trierea pacienţilor care necesită internarei", declarat preşedintele CJ Galaţi.

În acest an, Consiliul Judeţului Galaţi a investit în reţeaua sanitară aflată în subordinea instituţiei aproximativ 6,7 milioane de euro, bugetul iniţial al CJ Galaţi pentru acest capitol fiind de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Şi până la finalul anului această sumă va fi şi mai mare pentru că:

„Ieri m-a sunat managerul spitalului, dr Călina Lazarovici care mi-a spus supărată că nu mai merg aparatele de protezare respiratorie din Reanimare şi sălile de operaţie. Trebuie ca acum la rectificare să mai aloc un miliard (100.000 de lei n.red) pentru a pune în funcţiune şi aceste aparate", a afirmat Eugen Chebac.

Directorul DSP i-a felicitat la rândul său pe cei cărora li se datorează modernizarea ambulatoriului şi a avertizat că pentru a se dovedi utilă o asemenea investiţie, este nevoie şi de bani pentru decontarea serviciilor medicale.

„O investiţie de asemenea anvergură se va dovedi benefică doar dacă fi urmată de o finanţare adecvată din partea Casei de Asigurări. Dacă în continuare vor fi impuse restricţii de genul, maximum 28 de consultaţii pe zi la un medic specialist, iarăşi vor fi cozi interminabile, cu programări pe termen lung de câte şase luni pentru bolnavi precum cardiaci şi diabetici, care nu pot să aştepte atât. Presiunea pe unicul ambulator din judeţ este mult prea mare", a afirmat doctorul Valentin Boldea.

Preşedintele Consiliului Judeţului şi-a exprimat dezampgirea în legătură cu participarea sub aşteptări la festivitate a medicilor din spital. Realitatea este că aceştia nu sunt prea încântaţi că vor fi nevoiţi să lucreze şi în ambulator.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite