VOCEA GALAŢIULUI Ţara lui Bulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - coordonator "Adevărul" - ediţia de Galaţi
Costel Crângan - coordonator "Adevărul" - ediţia de Galaţi

Ştirile care îmi iau cu asalt ochii şi urechile în ultima vreme par desprinse din cele mai idioate bancuri cu Bulă. E drept, sunt şi unele parcă inspirate din revistele mondene de mâna a şaptea sau din horror-urile cu buget foarte redus, dar cele mai multe dintre ştirile aruncate - cu furca - în malaxorul opiniei publice par plămădite de mintea eroului bancurilor fără perdea.

Să le luăm pe îndelete. O gaşcă de ţigănci a deposedat mai multe persoane din „lumea bună" (sanchi!) de circa un milion de euro. Că au jumulit-o pe Buzuca Zăvoranu - OK! Fata nu a demonstrat niciodată că o dă afară inteligenţa din casă.

Că l-au jecmănit pe Bănel, iarăşi aproape că pot înţelege. Bietul băiat a fost crescut în cultul „gâcitoarelor", în bordeiul ţigănesc de la marginea Făureiului. Acceptam chiar şi prezenţa Mihaelei Borcea în acest scenariu absurd. La urma-urmelor, banii n-au ţinut niciodată loc de minte!

Dar să vezi că printre cei care au cotizat la vrăjitoare se numără Corina Chiriac a al naibii frustrant. Bănuiam - că e complicat să ai certitudini în ziua de azi - că doamna Corina este o persoană cerebrală. Evident, nu e Pleşu, Liiceanu sau Cărtărescu, însă aveam împresia că poate face diferenţa între o superstiţie de doi bani şi realitate. M-am cam înşelat, prilej cu care îmi exprim speranţa că nu-mi vor face o figură similară Pleşu, Liiceanu şi Cărtărescu. Apropo, domnilor, când aţi fost ultima oară la vrăjitoare?

Revenind pe meleagurile dunărene, nu pot să nu remarc faptul că Bulă s-a angajat la Spital de Urgenţă - unde face bancuri în loc de medicină, că a ajuns şi la Prefectură - unde face baluri de caritate pentru a strânge bani să văruiască sediul instituţiei, că e prezent şi la Primărie - unde nu face nimic. Just sleep! Culmea este că preşedintele Traian Băsescu tocmai ce a decis să-i dea o medalie primarului adormit al Galaţiului!

Gestul băsescian este un banc cu totul absurd. Pă, oameni buni, primarul Dumitru Nicolae este de la un partid cu care Preşedintele se urăşte de moarte. Mai mult, eu nu văd niciun motiv pentru care primarul ar putea primi o primă de Crăciun, ceva, nicidecum Ordinul Naţional „Pentru Merit", în rang de „Cavaler"!

Ţara noastră e clădită după un scenariu scris de Bulă. Oricât aţi încerca să-mi spuneţi că exagerez, nu aveţi cum să-mi demonstraţi că n-am dreptate. O dovedesc zilnic, zecile, sutele, miile de tineri cu capul pe umeri - necotropiţi de spiritul pervers al lui Bulă - care pleacă să-şi împlinească destinul în zări străine.

P.S.: Nu mai căutaţi nemţi pentru a salva România. E imposibil! Plecaţi la nemţi pentru a vă salva pe voi!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite