Sfaturi utile pentru prima zi a lui 2012. Află cum poţi să scapi de oboseala de după Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

După ore în şir de dans, mese îmbelşugate şi băutură din abundenţă, cei mai mulţi dintre noi ne simţim, în prima zi a anului, destul de „turtiţi". Vă prezentăm câteva metode prin care puteţi reveni rapid în forma maximă.

De cele mai multe ori cauzele oboselii sunt organice: gripă, anemie, infecţie sau un puseu hipertensiv. Alteori, e doar oboseală şi atât. Oricare ar fi cauza, iată cum se poate rezolva efectul.

1. Trebuie neapărat sa faci sport. Pare paradoxal, dar activitatea sportivă - nu spune nimeni să ridici haltere, e suficient să faci o alergare uşoară de 2-3 kilometri - te înviorează, elimină tensiunea nervoasă şi îmbunatăţeşte calitatea somnului. Sporturile cele mai indicate: bicicleta, mersul pe jos, nataţia.

2. Acordă-ţi o mică siestă. Cronobiologii spun că orele de randament maxim sunt de la 10.00 la 12.00 şi de la 16.00 la 19.00. În afara acestora, productivitatea este mai scăzută, deci activităţile pe care le desfăşori te obosesc mai mult, mai ales între 12.00 şi 16.00. Siesta este indicată. Evident, depinde şi ce crede şeful tău despre asta!

3. Ia vitamine. Vitamina C întăreşte sistemul imunitar şi opreşte îmbătrânirea organismului. Mai ales după o „noapte nebună" e foarte utilă corpului tău.

4. Nu exagera! Ultimul sfat nu este în nicun caz cel din urmă, pentru că dacă elimini cauzele oboselii, atunci nu mai ai nevoie de remedii împotriva ei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite