Gălăţenii, umiliţi de autorităţi. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, luminile de Sărbători nu au fost pornite în oraş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul de Crăciun de la Galaţi. Foto: Bogdan Dimofte
Bradul de Crăciun de la Galaţi. Foto: Bogdan Dimofte

Autorităţile locale invocă faptul că licitaţia pentru stabilirea firmei care să se ocupe de instalarea ghirlandelor au fost întârziate de nişte vicii procedurale şi contre politice, dar ne dau asigură că până pe 22 decembrie problema va fi rezolvată.

Nici n-ai zice că la Galaţi vine Crăciunul. Obişnuitele ghirlande luminoase nu au fost deocamdată instalate, aşa că oraşul este pe mai departe cenuşiu, murdar, trist. Edilii se arată cu degetul unii pe alţii, spun că la mijloc sunt mize politice, în vreme ce gălăţenii obişnuiţi se crucesc de atâta incompetenţă administrativă.

Aşa arăta strada Domnească anul trecut. Acum e beznă

Aşa arăta strada Domnească anul trecut. Acum e beznă!

În cele din urmă, însă, există şi o rază de lumină în tot acest întuneric în care s-a scufundat Galaţiul. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că până pe 22 decembrie luminile de sărbători vor fi în poziţie, deoarece licitaţia pentru achiziţionarea şi montajul instalaţiilor de iluminat festiv a fost finalizată, câştigătoare fiind firma SC SZD Electro SRL din Cluj (pentru montaj) în asociere cu SC MK-Illumination din Hunedoara (care furnizează echipamentele).

„Instalaţiile vor fi montate în zone de interes public, precum Inelul de Rocadă, strada Brăilei şi în dreptul Primăriei. Costurile ghirlandelor şi al motajului totalizează 223,397 lei (fără TVA). Lucrările de montaj vor începe în această săptămână astfel încât de Crăciun şi străzile din Galaţi să fie luminate festiv", a afirmat Nicuşor Ciumacenco

Bradul s-a pus!

Şi mai există o veste bună: autoritățile au montat deja pomul de Crăciun pe esplanada de la Casa de Cultură Sindicatelor.

image

Bradul artificial este înalt de 12 metri și a fost închiriat de primărie de la o firmă franceză contra sumei de 10.000 de euro. Bradul va sta pe esplanada  de la sindicate până pe 13 ianuarie. Un alt brad, de data aceasta natural și de dimensiuni mai mici,  a fost monstat  în Orășelul Copiilor din Țiglina 1.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite