Procedura declanşării falimentului la SC Apaterm rămâne suspendată până la începutul lunii aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul SC Electrocentrale SA a solicitat strămutarea procesului după ce iniţial recuzase completul de judecată de la Curtea de Apel pe motiv că doi dintre magistraţi pronunţaseră anterior decizia de suspendare.

În noiembrie anul trecut, Tribunalul Galaţi a respins planul de reorganizare al Apaterm SA şi a decis declanşarea procedurii de faliment a societăţii, dar, la data de 7 decembrie, Curtea de Apel a admis cererea de suspendare formulată de conducerea firmei de termoficare.

Ulterior, până la termenul stabilit pentru judecarea pe fond a recursului împotriva sentinţei Tribunalului, respectiv 1 fenruarie 2012, Apaterm a continuat să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale.

Şi o va face mai departe pentru că, nici la acest termen de judecată, Curtea de Apel Galaţi nu a clarificat situaţia societăţii locale de termoficare.

Dacă la termenul trecut, reprezentantul în instanţă al SC Electrocentrale SA (furnizorul de agent termic primar şi cel mai important creditor al Apaterm), a recuzat completul de judecată pe motiv că ar fi acelaşi care a suspendat procedura falimentului, de astă dată a solicitat strămutarea procesului.

„Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor decide care instanţă va judeca, cererea SC Electrocentrale, la începutul lunii viitoare, mai exact la data de 5 aprilie. Între timp, furnizăm agent termic către SC Apaterm.Mai ales în această perioadă cu condiţii meteo extreme este importantă asigurarea continuităţii încălzirii apartamentelor gălăţenilor "

Aşadar, deocamdată, Apaterm va continua să încălzească cele 80.000 de apartamente racordate la reţeaua de termoficare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite