Personalul de la Ambulanţă se reduce pe zi ce trece. Recent au ieşit la pensie 13 ambulanţieri şi un asistent medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţa a intervenit în 1.774 de cazuri, începând cu noaptea de Revelion
Ambulanţa a intervenit în 1.774 de cazuri, începând cu noaptea de Revelion

Doar patru echipaje ale SJA mai sunt disponibile într-o tură, pentru cel puţin 325.000 de gălăţeni. Pentru a putea face faţă cazurilor „obişnuite", le împart cu echipajul SMURD care nu mai intervine doar la urgenţe majore

Personalul, oricum insuficient, al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) s-a redus şi mai mult în ultima perioadă prin ieşirea la pensie a 13 ambulanţieri (şoferi de ambulanţă care au competenţă pentru a ajuta la acordarea primului ajutor), de la toate staţiile şi substaţiile din judeţ, precum şi a a unui asistent medical.

Drept urmare, s-a ajuns ca pe o tură, să se acordă asistenţă doar cu o singură ambulanţă de tip C (echipată pentru urgenţe majore) - din al cărei echipaj face parte unicul medic de gardă pe SJA! -, cu încă trei ambulanţe tip B (pe care lucrează o asistentă medicală şi un ambulanţier), precum şi cu o ambulanţă tip A simplă, doar pentru transport, fără echipaj.

Doar atât ! Şi nu numai pentru cei 300.000 de locuitori ai municipiului Galaţi, ci şi pentru cei ai comunelor limitrofe.

„În această situaţie, echipajele SMURD nu se mai deplasează doar la cazurile deosebit de grave, ci răspund şi la solicitările la care colegii noştri de la Ambulanţă nu mai pot ajunge pentru că sunt mult prea puţini. Riscul este acela ca în cazul unei urgenţe majore, echipajul nostru să fie ocupat cu un caz de o gravitate mai mică", afirmă dr Angel Trifan, medicul cordonator UPU-SMURD.

Dr. Mihai Polinschi, directorul SJA spune că în ianuarie va solicita deblocarea a trei posturi vacante pentru a putea organiza concursuri de angajare:

„Chiar dacă există şi deficit de ambulanţieri, cel mai rău stăm la capitolul asistenţi medicali. Prin urmare vor încerca să angajăm asistenţi pe toate cele trei posturi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite