Galaţi: Acţiuni de ecologizare de Ziua Mondială a Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Sandu, directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului, foto: Corina Dobre
Carmen Sandu, directorul Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului, foto: Corina Dobre

Cu această ocazie, Consiliul Judeţului Galaţi a implementat proiectul „Salvaţi Aria protejată Pădurea Gârboavele”. Şi Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) a marcat această zi prin derularea unor acţiuni de educaţie ecologică şi concursuri la care au participat elevi ai mai multor unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi.


Consiliul Judeţului Galaţi a organizat o acţiune de ecologizare în Pădurea Gârboavele la care participă elevi şi studenţi, membri ai ONG-urilor şi ai instituţiilor din domeniul protecţiei mediului.

În cadrul acestei acțiuni au fost distribuiți saci menajeri și mănuși pentru colectarea selectivă a deșeurilor, precum și materiale de promovare cu informaţii despre Aria naturală protejată Pădurea Gârboavele.

Valoarea totală a proiectului este de 953.319 lei, din care 768.805 lei reprezintă valoarea nerambursabilă oferită prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013 şi 184.514 lei TVA-ul aferent valorii eligibile a proiectului.

Totodată, ARPM Galaţi  a marcat Ziua Mondială a Mediului prin derularea unor acţiuni de educaţie ecologică şi concursuri la care au  participat elevi ai mai multor unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi.

Elevii Scolilor numărul 2 şi 13, Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Galaţi şi reprezentanţii Asociaţiei “Tinerii şi Viitorul” din Galaţi au susţinut moment artistice. În acelaşi timp, a fost organizată  o paradă a Costumelor ECO şi un concurs de desene pe asfalt cu tema „Să ocrotim NATURA”. Toţi elevii participanţi au primit diplome şi premii.

“Obiectivul acestor acţiuni este acela de a conştientiza că pădurile reprezintă un suport al vieţii şi trebuie păstrate şi menţinute, întrucât principiul dezvoltării durabile este principiul viitorului planetei noastre”, a declarat Carmen Sandu, directorul general al ARPM Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite