Bacteria Acinetobacter a ucis doi oameni şi trei puncte de pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că era de aşteptat ca în şedinţa de ieri subiectul infecţiilor nosocomiale să stărnească discuţii aprinse, Eugen Chebac, preşedintele CJ a dezamorsat „bomba" pretextând că nu a avut timp să analizeze raportul comisiei ministeriale de control, care a constatat nereguli grave la Spitalul de Urgenţă.

Proiectele care priveau realizarea unor investiţii la Spitalul Clinic de Urgenţă, precum şi angajarea a cinci medici cu responsabilităţi limitate, la aceeaşi unitate sanitară, au fost retrase în ultimul moment de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean (CJ).

Motivul ? Finalizarea raportului de control al comisiei ministeriale care a investigat cauzele producerii infecţiilor mortale cu Acinetobacter la cea mai mare unitate sanitară a judeţului, raport care, după cum a declarat Eugen Chebac, preşedintele CJ:

„M-a determinat să reconsider ordinea priorităţilor la Spitalul de Urgenţă".

Prin urmare, anticipatele discuţii în contradictoriu pe marginea concluziilor raportului de control - care conţine acuze grave privind modul în care se face prevenţia infecţiilor nozocomiale la Spitalul de Urgenţă - se amână.

Preşedintele CJ a solicitat un răgaz de 10 zile motivând că raportul de control de la minister a fost primit cu doar o zi înaintea şedinţei consiliului şi că nu a avut timp să-l analizeze pentru a putea prezenta un punct de vedere.

De asemenea, întrucât raportul de control impune anumite măsuri pentru înlăturarea deficienţelor constatate (igienizare, recompartimentare etc.), măsuri care presupun cheltuieli „neprevăzute", discutarea şi avizarea proiectelor privind modernizarea căilor de acces în spital şi a parcării unităţii sanitare, investiţii în valoare totală de 1,4 milioane lei, cu termen de finalizare în 2012, au fost amânate.

„În 2011, CJ a alocat, 11,2 milioane de lei pentru unităţile medicale din subordine, suma fiind maximul pe care l-am avut la dispoziţie. De aceea, voi reevalua priorităţile şi ceea ce astăzi era pe primul loc ca importanţă ar putea ajunge pe cinci".

În legătură cu proiectul privind modificarea organigramei Spitalului Judeţean, preşedintele CJ a precizat că l-a retras de pe ordinea de zi pentru că „managerul spitalului şi CA-ul ar fi trebuit să îmi trimită şi un raport de analiză pe eficienţă, raport pe care nu l-am primit".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite