Gălăţenii sunt invitaţi să viziteze paradisul florilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătirile pentru expoziţie sunt pe ultima sută de metri
Pregătirile pentru expoziţie sunt pe ultima sută de metri

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va găzdui, timp de trei zile, cea de-a XVI-a ediţie a manifestării « Expo Flora, Flori la malul Dunării ». La manifestare vor lua parte 35 de expozanţi din Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Vâlcea, Covasna, Iaşi, Tulcea, Bârlad, Craiova, Cluj-Napoca, Arad, dar şi din Ungaria.

Eveniment cu tradiţie pentru Secţia Grădina Botanică, încă din 1994, EXPO-FLORA reuneşte în fiecare an instituţii publice şi firme private de specialitate, precum şi persoane particulare, toate iubitoare de frumos şi natură, dorind să prezinte publicului noutăţi din domeniul horticulturii şi botanicii, ultimele varietăţi vegetale obţinute şi aranjamente florale deosebite.

Pentru cea de a XVI-a ediţie a manifestării, Secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a pregătit un stand special, cu tematică dendrofloricolă, în care se îmbină specii de arbori şi arbuşti ornamentali cu fascinaţia florilor multicolore.

"În fiecare an, la EXPO FLORA, aducem frumuseţe şi culoare în sufletele celor care vin la muzeu. Florile fac parte din viaţa noastră şi vrem să le oferim gălăţenilor clipe frumoase alături de cât mai multe flori, ", a declarat ing.Paul Lupoae, coordonator secţie Grădina Botanică.

Timp de trei zile, florile vor fi vedetele muzeului, cei 35 de expozanţi din Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Vâlcea, Covasna, Iaşi, Tulcea, Bârlad, Craiova, Cluj-Napoca, Arad, precum şi din Ungaria, încercând să dezvăluie vizitatorilor cât mai multe lucruri noi din acest domeniu al frumosului.

"Vrem să oferim tuturor vizitatorilor un adevărat spectacol al florilor la cea de a XVI-a ediţie a expoziţiei. Frumosul, culoarea şi gingăşia, sunt caracteristicile întregii manifestări şi suntem siguri că cei care ne vor vizita vor aprecia efortul pe care instituţia noastră îl depune de 16 ani în slujba publicului. Felicit secţia Grădina Botanică pentru persevernţa şi profesionalismul de care a dat dovadă în toţi aceşti ani", ne-a declarat Camelia Burluc, manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Fiind o expoziţie cu vânzare, publicul poate să îmbine relaxarea unei vizite la muzeu cu bucuria de a oferi celor dragi un cadou.

Potrivit documentaristului Florin Matei, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în ziua vernisajului, publicul este invitat să urmărească un spectacol muzical oferit de Fanfara Valurile Dunării de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos" Galaţi.

Pentru că este o sărbătoare a frumosului, va avea loc şi un Carnaval al Florilor, în care mai mulţi copii îmbrăcaţi în costume florale îi vor încânta pe cei prezenţi la manifestare. Carnavalul este organizată în colaborare cu Grădiniţa «Prinţul Fericit» nr.27 Galaţi şi Grădiniţa «Cristal» nr.7 Galaţi.

Sâmbătă, la ora 11.00, în cea de a doua zi a expoziţiei, corala de copii Allegria va susţine un recital special în faţa publicului vizitator.

EXPO FLORA, ediţia a XVI-a, se va desfăşura în perioada 3-5 iunie 2011. Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, în cele trei zile ale manifestării, va fi între orele 10.00 - 20.00.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite