Gălăţenii se feresc de Valuri. Oamenii se tem că apa din bazine ar putea fi purtătoare de boli molipsitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contactarea unor boli de piele este principala cauză pentru care oamenii nu intră în bazin. Reprezentanţii autorităţilor sanitare spun că oamenii oricum se pot îmbolnăvi, chiar dacă se monitorizează calitatea apei.

Pentru gălăţenii care vin în fiecare zi la bazinele de la plaja Dunărea, singura variantă de a se relaxa o reprezintă statul la soare, pe un prosop sau pe un şezlog. Cele mai mari bazine de înot pe care le are oraşul sunt ocolite de majoritatea oamenilor, din cauza riscului de îmbolnăvire cu boli dermatologice.

Preferă duşul


„Nu intru în apă. Mă răcoresc la duş, atât. Anul trecut m-am îmbolnăvit şi de atunci nu am intrat în bazin aici. Mi-au apărut nişte pete de piele. Vin tot felul de oameni aici care se spală în bazine. Sunt mulţi care urunează în apă. Nu mai intru niciodată în apa asta”, spune Marian Petcu (28 ani), unul dintre tinerii aflaţi la plajă.

În acelaşi timp, un alt motiv pentru care oamenii refuză să se scalde în bazin este riscul de accidentare din cauza podelei care se scorojeşte.

„Nu intru în apă pentru că este murdară, dar şi pentru că podeaua bazinului se scorojeşte. Te poţi tăia la picior foarte uşor. Nu se merită să intru în apă. Fac un duş şi-mi ajunge”, spune şi Cristian Pavel (30 ani).

Autorităţile sanitare monitorizează situaţia de la Valuri şi verifică constant calitatea apei, însă recunosc că riscul de contactare a unei boli este acelaşi.

„Degeaba iau probe dimineaţa, dacă după–amiază intră în apă unul care nu se spală sau care are vreo boală. Oamenii pot contacta boli de piele dermatologice, conjunctivite sau enterocolite prin înghiţirea apei, chiar şi infecţii genitale”, spune Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În acelaşi timp, cei care se relaxează la plaja Dunărea spun că de vină pentru calitatea proastă a apei sunt cei de la intrare, care taie bilete.

„Totul porneşte de la cei care taie bilete. Ei lasă absolut orice persoană să intre aici. Normal că apa este murdară dacă vin toţi şi se spală. Pentru ei contează să fie plătit biletul, nu contează cine are acces”, spune Pricop Silviu, un tânăr aflat pe plajă.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite