Ultima redută a supravieţuirii: gălăţenii îşi dau sângele pentru mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua liberă de la serviciu şi mai ales cele şapte tichete de masă, în valoare de 60 de lei, au ajuns să fie extrem de importante pentru gălăţenii care şi-au făcut un obicei din a dona sânge.

Numărul celor care au trecut pragul Centrului de Transfuzii Galaţi a crescut simţitor în ultima perioadă, ajungând de la 50 – 60 de donatori pe zi, la 80 – 90. Principalul motiv pentru care a crescut numărul donatorilor  îl reprezintă acordarea bonurilor de masă.

„Nu e prima dată când vin să donez sânge. O fac pentru acele bonuri de masă, în valoare de 60 de lei. Ştiu că este foarte important să donăm sânge pentru a ajuta, dar avem şi câteva avantaje. Am venit şi fratele meu să doneze în urmă cu câteva zile. Cred că o să revin şi luna viitoare”, declară Cristian Moisă, unul dintre donatori.

În timp ce unii donatori sunt mulţumiţi cu bonurile de masă, alţii spun că ar trebui ca valoarea acestora să fie majorată.

„Vin şi donez de mulţi ani. Îmi fac şi analizelele gratuit. Ar fi totuşi mai bine dacă s-ar da mai multe bonuri. Aceste tichete le folosim pentru mâncare în special. Mai luăm şi ceva dulce copiilor. Sunt de mare folos”, spune Fănuţă Meran, un alt donator.

Spitalul Judeţean este cel care are cel mai mult de câştigat din această situaţie. Stocul de sânge este asigurat.

„Asigurăm necesarul de sânge la Spitalul Judeţean. Nu sunt probleme în acest sens. Acum avem aproximativ 1.000 – 1.200 de donatori pe lună. Sunt perioade în care vin chiar prea mulţi. Se întâmplă să nu avem bani de ractivi sau chiar pentru aacordarea bonurilor de masă”, a declarat Camelia Stoichicescu, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite