Gălăţenii din Valea Oraşului, afectaţi de inundaţiile din vară, vor fi scutiţi de la plata impozitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate bunurile de o viaţă le-au fost distruse când apa le-a intrat în casă
Toate bunurile de o viaţă le-au fost distruse când apa le-a intrat în casă

Oamenii trebuie să depună la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei o cerere prin care declară că locuinţele lor au fost afectate de ploile torenţiale.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii locali şi este valabil 12 luni.

Procedura de acordare a scutirilor

Contribuabilii vor depune la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei municipiului Galaţi o cerere prin care se anunţă faptul că imobilele au fost afectate de inundaţiile cauzate de precipitaţiile din iunie 2010.

Direcţia Tehnică va verifica cererea şi va întocmi o notă de constatare pe care o va înainta împreună cu cererea la Direcţia de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale.

Direcţia de Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale va verifica dacă petenţii îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: clădirile să fie construite în condiţii de legalitate, contribuabilul, persoană fizică să nu aibă debite restante 30.06.2010 şi să aibă pentru imobilul respectiv declaraţii de impunere, în condiţiile legii.

„În perioada 16–17 iunie 2010, în municipiul Galaţi au fost precipitaţii abundente care au produs inundaţii şi totodată stricăciuni multor locuinţe. Afectaţi de inundaţii, locuitorii au depus cereri prin care au solicitat ajutor pentru reparaţia caselor. Propunem ca ajutor, scutirea acestora de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, pe o perioadă de 12 luni, în perioada 01.07.2010 -30.06.201"
, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite