Gălăţenii de etnie turcă vor sărbători Ziua Naţională a Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abdula Gulten, preşedintele comunităţii turce din Galaţi
Abdula Gulten, preşedintele comunităţii turce din Galaţi

În perioada 14-22 octombrie la Galaţi se va desfăşura săptămâna culturii turce, în ajun de Ziua Naţională a Turciei. Comunitatea turcă va organiza ateliere de pictură, dans şi culinărie la câteva şcoli din Galaţi.

Invitat special la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a Turciei va fi scriitorul Ali Narcin, care a tradus opera eminesciană în limba turcă. Acesta se va întâlni cu elevii de la şcolile nr. 26, nr. 20 şi cu cei de la liceul pedagogic, unde va fi marcată săptămâna culturii turce. Tot în cadrul evenimentului, câţiva pictori vor susţine un workshop la Liceul de Arte, unde le vor prezenta elevilor o tehnică specială de caligrafie şi ebru, arta de a desena pe apă.

„Copiii vor învăţa şi să facă mâncare tradiţională turcă, vor învăţa un cântec şi un dans turcesc şi vor picta motive turceşti pe faianţă“, a declarat Abdula Gulten, preşedintele comunităţii turce din Galaţi.

Evenimentul cultural va culmina cu un simpozion dedicat  primului preşedinte al Turciei, Mustafa Kemal Ataturk, de la a cărui naştere se împlinesc 130 de ani.

Ziua Independenţei Turciei este marcată pe 29 octombrie. Săptămâna culturii turce la Galaţi se va desfăşura mai devreme, deoarece pe 22 octombrie elevii pleacă în vacanţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite