Gălăţenii, vicecampioni la zbor cu parapanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zbor cu parapanta
Zbor cu parapanta

Aeroclubul „Aerial" din Galaţi a obţinut titlul de vicecampion naţional la „Eagle XC" - o importantă competiţie de zbor cu parapanta - desfăşurată pe parcursul întregului an.

„Aerial Club" Galaţi s-a clasat pe locul secund, atât la clasa „sport" cât şi la clasa „open", după aeroclubul „Turbulencia", din Harghita.
Rezultate şi la individual.


La invididual, Cătălin Dragu a obţinut locul al doilea la clasa „open", în vreme ce Valentin Trif a obţinut locul al doilea la clasa „sport" şi locul al treilea la clasa „open". La întrecere au participat 30 de piloţi de parapantă şi şapte aerocluburi din toată ţara.

„Eagle XC" este o competiţie de zbor liber care s-a desfăşurat între 1 aprilie şi 30 septembrie pe întreg teritoriul ţării. Regulamentul este foarte simplu: piloţii de parapantă îşi înregistrează toate zborurile pe care le fac, oriunde în ţară. Apoi trimit datele, prin internet, către serverul organizatorilor care, pe baza unui algoritm, le oferă punctaje în funcţie de dificultatea zborului, de durata lui, de distanţa parcursă, de înălţimea şi viteza atinse.

„Este încă un rezultat foarte bun pentru Aerial Club şi încă o dovadă ca la Galaţi există o comunitate puternică şi activă de zburători foarte bine pregătiţi", ne-a declarat instructorul de zbor Albert Malaxa, preşedintele clubului.

Parapantismul este un sport relativ nou, dar este din ce în ce mai căutat de iubitorii înălţimilor. Un echipament complet, format din aripă, seletă (scaunul în care stă pilotul), paraşută de salvare, combinezon de zbor, staţie radio, GPS şi varioaltimetru, poate să ajungă, în medie, până la 3.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite