Gălăţenii sunt invitaţi pe 22 septembrie la "Ziua fără maşini"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea este organizată de Clubul de Ciclism Galaţi
Acţiunea este organizată de Clubul de Ciclism Galaţi

Evenimentul este menit să îi convingă pe locuitorii municipiului Galaţi să lase automobilele acasă şi face parte din Săptămâna Europeană a Mobilităţii.Pe 22 septembrie organizatorii şi voluntarii vor lansa etapa "Împarte drumul" în principalele intersecţii din oraş, prin împărţirea de pliante informative.

An de an vedem din ce în ce mai mulţi biciclişti, dar prea puţină mişcare din partea autorităţilor în a ne oferi infrastructura sau informaţiile necesare pentru a ne deplasa pe două roţi.

Anul acesta Clubul de Ciclism Galaţi va folosi "Ziua Fără Maşini" de pe 22 septembrie ca punct de plecare într-un proiect de conştientizare şi informare, ce va avea două evenimente principale, pe 22 şi 25 septembrie, dar şi o componentă continuă pe viitor, prin o secţiune cu informaţii utile pe site-ul propriu.

Pe 22 septembrie, la orele amiezii, organizatorii şi voluntarii vor lansa etapa "Împarte drumul" în principalele intersecţii din oraş, prin împărţirea de pliante informative, ce conţin informaţii utile pentru şoferi şi biciclişti.

Cea de-a doua etapă va avea loc pe 25 septembrie şi constă într-o plimbare în grup pe străzile oraşului, un fel de marş de protest japonez, silenţios, un mesaj civilizat trimis de participanţi către societate, către autorităţi. Intitulată "Marea Bicicleală!", această etapă vrea să strângă la start cât mai mulţi biciclişti, pentru ca mesajul să fie cât mai clar: "Existăm! Este necesar să fim văzuţi, dar să nu fim percepuţi negativ, şi poate vor urma şi ceva piste făcute cu simţ de răspundere", a declarat George Calinovschi, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite