Gălăţenii, educaţi să protejeze bazinele hidrografice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

: Este vorba despre o campanie de informare care îi va viza pe cetăţenii de rând, dar şi pe autorităţi

Amploarea care a luat-o fenomenul braconajului pe cursurile de apă din judeţul Galaţi, dar şi mizeria din cele mai multe bazine hidrografice, au determinat Asociaţia Pescarilor Sportivi (AJPS) din Galaţi să demareze un amplu program de conştientizare a populaţiei.


Vor fi curăţate porţiuni de râuri


Pe scurt, este vorba despre o campanie de informare şi educare a populaţiei cu privire la legislaţia de mediu, la drepturile şi obligaţiile tuturor celor implicaţi în protecţia mediului.
„Ne vom ocupa şi de igienizarea anumitor tronsoane de râu, grav afectate de poluare cu deşeuri menajere sau nutrienţi şi vom avea grijă să delimităm zonele de pescuit de cele de reproducere prin montarea unor panouri de infromare", spune preşedintele AJPS Galaţi, Ion Ştefan.


Practic, vor fi trei campanii de ecologizare - pe Dunăre, Prut şi Siret, şi tot atâtea în zonele intens frecventate de turişti - zona Zătun, Pădurea Gârboavele şi zona localităţii Buciumeni.


Grupul ţintă nu este deloc de neglijat: cei 4.100 de membri ai AJPS Galaţi, consilieri locali şi poliţişti din 18 comune şi trei oraşe, dar şi profesorii de biologie şi geografie din mai multe localităţi ae judeţului.
Există şi ceva „riscuri" în implementarea acestui proiect, acestea vizând în special condiţiile meteo nefavorabile sau receptivitatea redusă din partea publicului ţintă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite